Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

„Ribarac“ se priprema za evropsko prvenstvo u kuvanju riblje čorbe

05.09.2019. 09:05 09:10
Piše:
Foto: Sava Savić

Ekipa „Ribarac”, satkana od majstora kulinarstva, reprezentovaće Srbiju na Prvenstvu Evrope u kuvanju riblje čorbe u mađarskom gradu Baji, 7. i 8. septembra.

Tim povodom punom parom teku pripreme na Ribarskom ostrvu. Glavni kuvar u desetočlanom timu je Nedžad Abdulović Nećko, višestruki šampion u pripremi ribljeg kotlića, a asistiraće mu majstori varjače: Ivica Avgustin – menadžer tima, Miodrag Radojević, Stanko Popović, Dušan Ivković, Lazar Bukinac, Dušan Vučićević, Miloš Mirkov, Goran Stevanović i Laslo Tarjan.

– „Hvatamo zalet” za značajno takmičenje, a svakako su nam ambicije da osvojimo medalju – kaže Abdulović, koji se već 36 godina bavi kulinarstvom, i osvojio je titule dvostrukog šampiona Jugoslavije u kuvanju riblje čorbe. – Pripremamo riblju čorbu na tradicionalan način, a u Mađarsku nosimo sve domaće proizvode: naš kotlić, bezdansku papriku, luk pogačar, naše začine, drva crvene vrbe kao i vodu, novosadsku „česmovaču”. Ribu ćemo, kao i svi takmičari, dobiti na licu mesta, a čorba se kuva od „čistog šarana”.

Internacionalnu manifestaciju u Baji, „Festival podunavskih zemalja”, organizuju „Mađarski vitezovi kulinarstva”, a osim pripreme riblje čorbe, u Baji će žiri ocenjivati i dekoracije, postavljanje stola i opšti utisak ekipe.

Tekst i foto: S. S.

Piše:
Pošaljite komentar