У недељу у Ади рибље кулинарске чаролије
АДА: Друго издање имаће у недељу, 25. августа, манифестација „Дани тиске рибе”. Реч је о кулинарској фешти међународног карактера, која ће у Ади окупити екипе из свих пет земаља кроз које протиче Тиса.
У парку Рекреационог центра „Адица” гурманлуке ће припремати екипе из Украјине, Словачке, Румуније, Мађарске и Србије.
Домаћини из Аде обавили су све припреме, да угосте велики број такмичарских екипа и посетилаца.
Верују да ће се поред надметања кулинара у справљању јела од рибе и других специјалитета дружити и истовремено остваривати главни циљ ове манифестације на продубљивању и јачању пријатељства међу људима из земаља кроз које протиче Тиса.
Биће ово прилика да кулинари прикажу своје способности и за разлику од других манифестација домаћини и организатори су се потрудили да за учешће нема котизације, а свакој екипи обезбеђено је 2,5 килограма очишћеног шарана и беле рибе.
Поред јела од рибе, од кувања рибље чорбе у котлићима, до спремања печене и поховане рибе, које ће оцењивати жири, а организатори наградити, признања ће се додељивати и за најукусније слатке и слане колаче, као и за најбоље природне домаће ракије.
Долазак и пријава екипа у Ади се очекује до 9 сати, а након поделе рибе почетак такичења је од 10 сати. Сат касније биће свечано отварање манифестације уз пригодан културни програм. Оцењивање припремљених јела је од 12 до 14 сати, а од 16 сати је додела награда и културно-забавни програм.
М. Митровић