U nedelju u Adi riblje kulinarske čarolije
ADA: Drugo izdanje imaće u nedelju, 25. avgusta, manifestacija „Dani tiske ribe”. Reč je o kulinarskoj fešti međunarodnog karaktera, koja će u Adi okupiti ekipe iz svih pet zemalja kroz koje protiče Tisa.
U parku Rekreacionog centra „Adica” gurmanluke će pripremati ekipe iz Ukrajine, Slovačke, Rumunije, Mađarske i Srbije.
Domaćini iz Ade obavili su sve pripreme, da ugoste veliki broj takmičarskih ekipa i posetilaca.
Veruju da će se pored nadmetanja kulinara u spravljanju jela od ribe i drugih specijaliteta družiti i istovremeno ostvarivati glavni cilj ove manifestacije na produbljivanju i jačanju prijateljstva među ljudima iz zemalja kroz koje protiče Tisa.
Biće ovo prilika da kulinari prikažu svoje sposobnosti i za razliku od drugih manifestacija domaćini i organizatori su se potrudili da za učešće nema kotizacije, a svakoj ekipi obezbeđeno je 2,5 kilograma očišćenog šarana i bele ribe.
Pored jela od ribe, od kuvanja riblje čorbe u kotlićima, do spremanja pečene i pohovane ribe, koje će ocenjivati žiri, a organizatori nagraditi, priznanja će se dodeljivati i za najukusnije slatke i slane kolače, kao i za najbolje prirodne domaće rakije.
Dolazak i prijava ekipa u Adi se očekuje do 9 sati, a nakon podele ribe početak takičenja je od 10 sati. Sat kasnije biće svečano otvaranje manifestacije uz prigodan kulturni program. Ocenjivanje pripremljenih jela je od 12 do 14 sati, a od 16 sati je dodela nagrada i kulturno-zabavni program.
M. Mitrović