Рецепт дана: „Пијани“ хотдог
Овај једноставан рецепт је савршена варијанта за дане када вам се баш и не кува превише. Без много муке, уживаћете у укусу роштиља у комбинацији с пивом и сиром...
Састојци (за 5 особа):
- паковање грил кобасица (500 г),
- вегетина маринада за роштиљ,
- 5 кифли,
- 1 светло пиво,
- 500 г чедар сира,
- главица зелене салате
Припрема:
1. Грил кобасице зарезати по површини и маринирати их пола сата у грил маринади.
2. На шпорету у лонац улити пола литре светлог пива и закувати га. Сир нарибати и отопити у пиву.
3. Мариниране кобасице пећи на загрејаном роштиљу с обе стране, окрећући их на свака 3 минута.
4. Кифле засећи али не до краја, па печене кобасице убацити у пециво и прелити их сосом од пива и сира.
5. Зелену салату исећи на тракице и ставити у пециво.
6. По жељи, пециво се може кратко тостирати на масноћи након печења кобасица на роштиљу.