clear sky
16°C
21.09.2024.
Нови Сад
eur
117.062
usd
104.8191
Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

Војводина на припремама ремизирала са Арсеналом из Кијева (2:2)

28.01.2019. 16:59 19:44
Пише:
Извор: Dnevnik.rs

БЕЛЕК: Фудбалери Војводине одиграли су у Белеку, у оквиру припрема, пријатељски меч против Арсенала из Кијева, а резултат на крају дуела био је 2:2 (1:0).

(Од нашег специјалног извештача)

Само два минута делила су фудбалере Војводине од друге победе у два дана над још једним украјинским суперлигашем. Међутим, пад концентрације у одбрани омогућио је Алексејеву у 88. минуту да несметано прими лопту и смести је иза леђа дебитанта на голу Новосађана Немање Торомана, чиме је изједначио скор на 2:2.

Повели су црвено-бели већ у 7. минуту, када је у одличном продору у казненом простору Арсенала био срушен Никола Срећковић, а арбитар из Пољске показао је на белу тачку. Сигуран реализатор пенала био је капитен Воше у јучерашњој утакмици Никола Ђурић. Српска екипа диктирала је темпо и Украјинци практично нису успели да створе ни једну једину прилику у првих 45. минута. Импоновала је игра Вука Митошевића, који је одлично дистрибуирао лопте, веома сугестивно издање штоперског тандема Граовац – Јеличић и нова добра партија десног бека Аранђела Стојковића. И сви остали ученици тренера Радована Кривокапића били су на висини задатка, па се на полувреме отишло уз минималну предност Војводине.


Двојац с лакшим повредама

Новајлија Коне Секу и млади штопер Ранко Веселиновић после утакмице са Зорјом пожалили су се на повреде. Либеријац је јуче посетио болницу у Анталији и установљено му је истегнуће мишића ноге првог степена, тако да ће се пар дана одмарати и радити терапије.

- Није то ништа озбиљно, али смо се договорили да Секуа мало поштедимо од тренинга, како би се потпуно опоравио. Што се Веселиновића тиче, он је добио ударац и због тога јуче није био у конкуренцији за састав, већ је одрадио лакши индивидуални тренинг и очекујем да ће се у најкраћем року придружити саиграчима – рекао је др Владимир Чолаковић.


У наставку су се улоге промениле и активнији и опаснији био је тим из Кијева. У 64. минуту Јерменин Авагањан је одлично шутирао у горњи леви угао гола који је чувао Никола Симић и изједначио је резултат на 1:1. Све до 84. минута није било шанси ни на једној страни, а онда је, после корнера који је извео Нешковић, лопту главом закачио Золимислић, да би је Младен Деветак, тек из другог покушаја, спровео у гол. И када се чинило да ће новосадски тим уписати и други тријумф, уследио је погодак Алексејева и коначних 2:2.

- Имали смо бољи приступ него у утакмици са Зорјом и задовољан сам игром поставе из првих 45 минута – рекао је Радован Кривокапић. – Осетио се у нашој игри замор, што је и нормално јер се налазимо у фази припрема. И екипа која је играла у наставку била је сасвим добра, поправила је утисак из прве утакмице, а две грешке и несмотреност онемогућиле су нас да дођемо до победе. Идемо даље, данас ћемо имати лакше тренинге, а од сутра поново подижемо њихов интензитет.


У очекивању Роналда

Касно синоћ у хотелу Титаник Голф Делукс очекиван је долазак нападача из Еквадора, који међу црвено-беле стиже на пробу. Реч је о фудбалеру фудбалски лепог и обећавајућег имена и презимена – Виљи Роналду, а од оног што буде показао на тренинзима и утакмицама  зависиће хоће ли потписати уговор с новосадским суперлигашем. 


Стрелац другог гола Младен Деветак, који је против Арсенала играо на позицији штопера, кратко је рекао:

- Ово је био мој првенац у сениорској екипи Воше и задовољан сам што сам наставио континуитет постизања погодака који сам јесенас имао у дресу Кабела. Жао ми је што смо примили два гола после наших индивидуалних грешака и надам се да нам се то више неће понављати.

Текст и фото: А. Предојевић

ВојводинаАрсенал Кијев 2:2 (1:0)

БЕЛЕК: Игралише у СЦ Титаник, гледалаца: 20, судија: Пшибил (Пољска). Стрелци: Ђурић у 7. (из једанаестерца) и Деветак у 84. за Војводину, а Авагањан у 64. и Алексејев у 88. минуту за Арсенал. Жути картони: Срећковић и Деветак (Војводина), Башлај, Сагурдскин Авагањан и Алексејев (Арсенал). Црвени картон: Сагурдскин (Арсенал).

ВОЈВОДИНА: Симић, Стојковић, Јеличић, Граовац, Јаковљевић, Милојевић, Митошевић, Гојков, Ђурић, Срећковић, Зукић. Играли су још: Тороман, Бјековић, Саничанин, Деветак, Лазаревић, Зломислић, Тегелтија, Живковић, Нешковић, Гајић.

АРСЕНАЛ: Иванов, Дубичак, Башлај, Сагурдскин (Вакулко), Жичиков, Домбровски, Тамковски, Ориховски, Јанаков, Ковпак, Семењук. Играли су још: Буђук, Осман, Козак, Стрижак, Липартија, Авагањан, Сухоручко, Алексејев.

Аутор:
Пошаљите коментар