Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

Vojvodina na pripremama remizirala sa Arsenalom iz Kijeva (2:2)

28.01.2019. 16:59 19:44
Piše:
Izvor: Dnevnik.rs

BELEK: Fudbaleri Vojvodine odigrali su u Beleku, u okviru priprema, prijateljski meč protiv Arsenala iz Kijeva, a rezultat na kraju duela bio je 2:2 (1:0).

(Od našeg specijalnog izveštača)

Samo dva minuta delila su fudbalere Vojvodine od druge pobede u dva dana nad još jednim ukrajinskim superligašem. Međutim, pad koncentracije u odbrani omogućio je Aleksejevu u 88. minutu da nesmetano primi loptu i smesti je iza leđa debitanta na golu Novosađana Nemanje Toromana, čime je izjednačio skor na 2:2.

Poveli su crveno-beli već u 7. minutu, kada je u odličnom prodoru u kaznenom prostoru Arsenala bio srušen Nikola Srećković, a arbitar iz Poljske pokazao je na belu tačku. Siguran realizator penala bio je kapiten Voše u jučerašnjoj utakmici Nikola Đurić. Srpska ekipa diktirala je tempo i Ukrajinci praktično nisu uspeli da stvore ni jednu jedinu priliku u prvih 45. minuta. Imponovala je igra Vuka Mitoševića, koji je odlično distribuirao lopte, veoma sugestivno izdanje štoperskog tandema Graovac – Jeličić i nova dobra partija desnog beka Aranđela Stojkovića. I svi ostali učenici trenera Radovana Krivokapića bili su na visini zadatka, pa se na poluvreme otišlo uz minimalnu prednost Vojvodine.


Dvojac s lakšim povredama

Novajlija Kone Seku i mladi štoper Ranko Veselinović posle utakmice sa Zorjom požalili su se na povrede. Liberijac je juče posetio bolnicu u Antaliji i ustanovljeno mu je istegnuće mišića noge prvog stepena, tako da će se par dana odmarati i raditi terapije.

- Nije to ništa ozbiljno, ali smo se dogovorili da Sekua malo poštedimo od treninga, kako bi se potpuno oporavio. Što se Veselinovića tiče, on je dobio udarac i zbog toga juče nije bio u konkurenciji za sastav, već je odradio lakši individualni trening i očekujem da će se u najkraćem roku pridružiti saigračima – rekao je dr Vladimir Čolaković.


U nastavku su se uloge promenile i aktivniji i opasniji bio je tim iz Kijeva. U 64. minutu Jermenin Avaganjan je odlično šutirao u gornji levi ugao gola koji je čuvao Nikola Simić i izjednačio je rezultat na 1:1. Sve do 84. minuta nije bilo šansi ni na jednoj strani, a onda je, posle kornera koji je izveo Nešković, loptu glavom zakačio Zolimislić, da bi je Mladen Devetak, tek iz drugog pokušaja, sproveo u gol. I kada se činilo da će novosadski tim upisati i drugi trijumf, usledio je pogodak Aleksejeva i konačnih 2:2.

- Imali smo bolji pristup nego u utakmici sa Zorjom i zadovoljan sam igrom postave iz prvih 45 minuta – rekao je Radovan Krivokapić. – Osetio se u našoj igri zamor, što je i normalno jer se nalazimo u fazi priprema. I ekipa koja je igrala u nastavku bila je sasvim dobra, popravila je utisak iz prve utakmice, a dve greške i nesmotrenost onemogućile su nas da dođemo do pobede. Idemo dalje, danas ćemo imati lakše treninge, a od sutra ponovo podižemo njihov intenzitet.


U očekivanju Ronalda

Kasno sinoć u hotelu Titanik Golf Deluks očekivan je dolazak napadača iz Ekvadora, koji među crveno-bele stiže na probu. Reč je o fudbaleru fudbalski lepog i obećavajućeg imena i prezimena – Vilji Ronaldu, a od onog što bude pokazao na treninzima i utakmicama  zavisiće hoće li potpisati ugovor s novosadskim superligašem. 


Strelac drugog gola Mladen Devetak, koji je protiv Arsenala igrao na poziciji štopera, kratko je rekao:

- Ovo je bio moj prvenac u seniorskoj ekipi Voše i zadovoljan sam što sam nastavio kontinuitet postizanja pogodaka koji sam jesenas imao u dresu Kabela. Žao mi je što smo primili dva gola posle naših individualnih grešaka i nadam se da nam se to više neće ponavljati.

Tekst i foto: A. Predojević

VojvodinaArsenal Kijev 2:2 (1:0)

BELEK: Igrališe u SC Titanik, gledalaca: 20, sudija: Pšibil (Poljska). Strelci: Đurić u 7. (iz jedanaesterca) i Devetak u 84. za Vojvodinu, a Avaganjan u 64. i Aleksejev u 88. minutu za Arsenal. Žuti kartoni: Srećković i Devetak (Vojvodina), Bašlaj, Sagurdskin Avaganjan i Aleksejev (Arsenal). Crveni karton: Sagurdskin (Arsenal).

VOJVODINA: Simić, Stojković, Jeličić, Graovac, Jakovljević, Milojević, Mitošević, Gojkov, Đurić, Srećković, Zukić. Igrali su još: Toroman, Bjeković, Saničanin, Devetak, Lazarević, Zlomislić, Tegeltija, Živković, Nešković, Gajić.

ARSENAL: Ivanov, Dubičak, Bašlaj, Sagurdskin (Vakulko), Žičikov, Dombrovski, Tamkovski, Orihovski, Janakov, Kovpak, Semenjuk. Igrali su još: Buđuk, Osman, Kozak, Strižak, Lipartija, Avaganjan, Suhoručko, Aleksejev.

Autor:
Pošaljite komentar