few clouds
12°C
21.09.2024.
Нови Сад
eur
117.062
usd
104.8191
Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

Војводина одиграла прву припремну утакмицу у Турској и победила

28.01.2019. 08:35 08:38
Пише:
Извор: Дуел Војводине и Зорје, фото: Дневник

У првој припремној утакмици у Турској фудбалери Војводине забележили су победу над четвртопласираним тимом украјинског првенства, екипом Зорје из Луганска.

(Од нашег специјалног извештача)

Иако је ривал био много конкретнији и опаснији у првих 45 минута, црвено-бели су, највише захваљујући капутену Емилу Роцкову који је јуче прославио 24. рођендан, успели да одрже резултат 0:0. Роцков је излазио као победник у дуелима са Кочергином, Будкивским и Казаковом, док његови саииграчи у пољу, упркос великој жељи, нису створили ни једну једину изгледну ситуацију пред голом Бразилца Да Силве.

Од 60. минута, када је у игру ушала комплетно нова екипа Новосађана, ствари су почеле да се мењају, иако је и тада Зорија прва имала прилику преко Бразилца Рожерија. У 79. минут велику грешку направио је други голман Украјинаца Мазапура, просто је додао лопту Кони Секуу, а овај је проследио до Дамјана Гојкова, који је донео предност Воши. Три минута касније, после центаршута Тимчика, на другој страни се одлично снашао бивши фудбалер београдског Синђелића Немања Ивановић, који је ударцем главом савладао немоћног голмана Никулу Симића и изједначио резултат на 1:1. Међутим, Војводина се није предавала и већ у следећем нападу поново је Секу одузео једну лопту, лепо упослио Аранђела Стојковића, који је разменио дупли пас са Немањом Милојевићем и топовским ударцем закуцао лопту у мрежу за коначних 2:1.


С Арсеналом од 16 часова

Ривал Војводине у данашњем сусрету биће екипа кијевског Арсенала, која је у распоред ускочила уместо У-23 екипе Вердера из Бремена. Немциу су, наиме, отказали припреме у Турској, па је украјинска екипа прихватила понуду да спарингује Новосађанима. Иако је било планирано да сусрет почне у 15 часова по српском времену, на молбу Украијинаца играће се сат времена касније, дакле од 16 часова.


„Припремни је период, па ми резултат у овој утакмици није био примаран“, рекао је шеф стручног штаба Војводине Радован Кривокапић.

„Играчима су тешке ноге од напорних тренинга, осети се код њих и доза умора и због тога у првих 45 минута нисмо успевали да стигнемо до жељене игре. У наставку, међутим, успели смо да наметнемо жељени стил и показали смо како ће игра наше екипе изгледати на пролеће. Није то било лако у дуелу с квалитетним и јаким ривалом, али смо успели у намери. Измешали смо карте када је састав екипе у питању и задовољан сам чврстином у игри којом смо одговорили на агресивност супарника. Лепо је и то што смо победили, јер те победе доприносе доброј атмосфери у тиму и подизању нивоа самопоуздања, посебно код младих играча. Наши омладинци су испунили очекивања и треба да наставе с јаким радом. Што се новајлије Секуа тиче, упркос томе што се жалио на мању повреду пред сусрет, оставио је веома добар утисак.“  

А. Предојевић

ВојводинаЗорја Луганск 2:1 (0:0)

БЕЛЕК: Терен у СЦ Титаник, гледалаца: 50, судија: Илитангил (Турска). Стрелци: Гојков у 79. и Стојковић у 83. за Војводину, а Ивановић у 82. минуту за Зорију. Жути картон: Јаковљевић (Војводина).

ВОЈВОДИНА: Роцков, Лазаревић, Веселиновић, Саничанин, Деветак, Зломислић, Топић,  Ђуричин, Месаровић, Нешковић, Гајић. Играли су још: Симић, Лазаревић, Јеличић, Граовац, Јаковљевић, Митошевић, Милојевић, Гојков, Ђурић, Срећковић, Секу.

ЗОРЈА: Да Силва, Лунов (Азеведо), Камењука, Громов, Венидуб, Кочергин, Ликвин, Казаков, Каравајев, Араухо, Будкивски. Играли су још: Мазапура, Коменовски, Чеберко, Заорико, Михајличенко, Чечер, Рожерио, Мајборода, Биљи, Тимчик, Љеднијев, Ивановић.

Аутор:
Пошаљите коментар
Фудбалери Војводине одрадили прве тренинге у Белеку

Фудбалери Војводине одрадили прве тренинге у Белеку

25.01.2019. 23:35 23:35
Интервју: Синиша Саничанин, одбрамбени фудбалер Војводине

Интервју: Синиша Саничанин, одбрамбени фудбалер Војводине

26.01.2019. 19:14 19:22
Фудбалери Војводине стигли у Белек

Фудбалери Војводине стигли у Белек

24.01.2019. 21:19 21:26