Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

Vojvodina odigrala prvu pripremnu utakmicu u Turskoj i pobedila

28.01.2019. 08:35 08:38
Piše:
Izvor: Duel Vojvodine i Zorje, foto: Dnevnik

U prvoj pripremnoj utakmici u Turskoj fudbaleri Vojvodine zabeležili su pobedu nad četvrtoplasiranim timom ukrajinskog prvenstva, ekipom Zorje iz Luganska.

(Od našeg specijalnog izveštača)

Iako je rival bio mnogo konkretniji i opasniji u prvih 45 minuta, crveno-beli su, najviše zahvaljujući kaputenu Emilu Rockovu koji je juče proslavio 24. rođendan, uspeli da održe rezultat 0:0. Rockov je izlazio kao pobednik u duelima sa Kočerginom, Budkivskim i Kazakovom, dok njegovi saiigrači u polju, uprkos velikoj želji, nisu stvorili ni jednu jedinu izglednu situaciju pred golom Brazilca Da Silve.

Od 60. minuta, kada je u igru ušala kompletno nova ekipa Novosađana, stvari su počele da se menjaju, iako je i tada Zorija prva imala priliku preko Brazilca Rožerija. U 79. minut veliku grešku napravio je drugi golman Ukrajinaca Mazapura, prosto je dodao loptu Koni Sekuu, a ovaj je prosledio do Damjana Gojkova, koji je doneo prednost Voši. Tri minuta kasnije, posle centaršuta Timčika, na drugoj strani se odlično snašao bivši fudbaler beogradskog Sinđelića Nemanja Ivanović, koji je udarcem glavom savladao nemoćnog golmana Nikulu Simića i izjednačio rezultat na 1:1. Međutim, Vojvodina se nije predavala i već u sledećem napadu ponovo je Seku oduzeo jednu loptu, lepo uposlio Aranđela Stojkovića, koji je razmenio dupli pas sa Nemanjom Milojevićem i topovskim udarcem zakucao loptu u mrežu za konačnih 2:1.


S Arsenalom od 16 časova

Rival Vojvodine u današnjem susretu biće ekipa kijevskog Arsenala, koja je u raspored uskočila umesto U-23 ekipe Verdera iz Bremena. Nemciu su, naime, otkazali pripreme u Turskoj, pa je ukrajinska ekipa prihvatila ponudu da sparinguje Novosađanima. Iako je bilo planirano da susret počne u 15 časova po srpskom vremenu, na molbu Ukraijinaca igraće se sat vremena kasnije, dakle od 16 časova.


„Pripremni je period, pa mi rezultat u ovoj utakmici nije bio primaran“, rekao je šef stručnog štaba Vojvodine Radovan Krivokapić.

„Igračima su teške noge od napornih treninga, oseti se kod njih i doza umora i zbog toga u prvih 45 minuta nismo uspevali da stignemo do željene igre. U nastavku, međutim, uspeli smo da nametnemo željeni stil i pokazali smo kako će igra naše ekipe izgledati na proleće. Nije to bilo lako u duelu s kvalitetnim i jakim rivalom, ali smo uspeli u nameri. Izmešali smo karte kada je sastav ekipe u pitanju i zadovoljan sam čvrstinom u igri kojom smo odgovorili na agresivnost suparnika. Lepo je i to što smo pobedili, jer te pobede doprinose dobroj atmosferi u timu i podizanju nivoa samopouzdanja, posebno kod mladih igrača. Naši omladinci su ispunili očekivanja i treba da nastave s jakim radom. Što se novajlije Sekua tiče, uprkos tome što se žalio na manju povredu pred susret, ostavio je veoma dobar utisak.“  

A. Predojević

VojvodinaZorja Lugansk 2:1 (0:0)

BELEK: Teren u SC Titanik, gledalaca: 50, sudija: Ilitangil (Turska). Strelci: Gojkov u 79. i Stojković u 83. za Vojvodinu, a Ivanović u 82. minutu za Zoriju. Žuti karton: Jakovljević (Vojvodina).

VOJVODINA: Rockov, Lazarević, Veselinović, Saničanin, Devetak, Zlomislić, Topić,  Đuričin, Mesarović, Nešković, Gajić. Igrali su još: Simić, Lazarević, Jeličić, Graovac, Jakovljević, Mitošević, Milojević, Gojkov, Đurić, Srećković, Seku.

ZORJA: Da Silva, Lunov (Azevedo), Kamenjuka, Gromov, Venidub, Kočergin, Likvin, Kazakov, Karavajev, Arauho, Budkivski. Igrali su još: Mazapura, Komenovski, Čeberko, Zaoriko, Mihajličenko, Čečer, Rožerio, Majboroda, Bilji, Timčik, Ljednijev, Ivanović.

Autor:
Pošaljite komentar
Fudbaleri Vojvodine odradili prve treninge u Beleku

Fudbaleri Vojvodine odradili prve treninge u Beleku

25.01.2019. 23:35 23:35
Intervju: Siniša Saničanin, odbrambeni fudbaler Vojvodine

Intervju: Siniša Saničanin, odbrambeni fudbaler Vojvodine

26.01.2019. 19:14 19:22
Fudbaleri Vojvodine stigli u Belek

Fudbaleri Vojvodine stigli u Belek

24.01.2019. 21:19 21:26