Рецепт дана: Ловачке шницле
За многе, ово је најукусније месо које су пробали. Оригинални рецепт подразумева припрему јунећих шницла, али су своје место у јеловнику пронашле и остале –пилеће, свињске... - месне варијације...
Састојци:
- 400 г (5 тањих) јунећих шницли,
- кашичица морске соли,
- кашичица алеве паприке,
- 4 кашичице меког брашна,
- 100 мл уља,
- кашичица бибера,
- 5 кашичица сенфа,
- 3 чена белог лука,
- 600 мл воде или повртог бујона,
- 100 мл белог вина,
- кашика свежег першуновог лишћа
Припрема:
1. Шницле опрати, пресећи опну са стране да се не би савиле приликом пржења, просушити их, посолити, па уваљати у мешавину брашна и алеве паприке.
2. На врућем уљу пропржити шницле с обе стране по пар минута, извадити их, премазати сенфом, посути бибером и оставити са стране.
3. У истом тигању пропржити ситно исецкан бели лук, па чим замирише, улити воду или бујон, вратити шницле, смањити температуру, па кувати полупоклопљено.
4. Током кувања тигањ пар пута протрести.
5. После сат времена, сипати вино и кувати још двадесетак минута, уз чешће мешање.