Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

Рецепт дана: Пуњени кромпир

11.01.2019. 18:08 18:13
Пише:
Фото: Youtube Printscreen

Запечени кромпири са сиром и печуркама јело је у којем ће пођеднако уживати вегетаријанци, баш као и месождери који ће једноставно овај укусни залогај "зачинити" сланиницом…

Састојци:

- 8 кромпира,

- 250 г шампињона,

- 50 г сланине,

- мања главица лука,

- чен белог лука,

- зачини (влашац, першун, со, бибер, мускатни орашчић),

- кашика брашна,

- кашика путера,

- 3 дл млека,

- 50 г пармезана,

- 50 г моцареле

Припрема:

1. Кромпире не гулити, већ их добро опрати, а затим кувати 20 минута.

2. За то време пропржити ситно насецкану сланину, лук и бели лук, па додати печурке, влашац и першун. Динстати док не све не омекша.

3. Пропржити брашно на путеру, мешајући додати млеко, па убацити нарибани сир.

4. Кромпире преполовити, издубити и напунити смесом с печуркама, па прелити сосом од сира.

5. Пећи око пола сата на 180 степени.

Пише:
Пошаљите коментар
Рецепт дана: Мађарица

Рецепт дана: Мађарица

10.01.2019. 17:53 17:59
Рецепт дана: Пуслица торта

Рецепт дана: Пуслица торта

07.01.2019. 15:21 15:28