Рецепт дана: Пуњени кромпир
Запечени кромпири са сиром и печуркама јело је у којем ће пођеднако уживати вегетаријанци, баш као и месождери који ће једноставно овај укусни залогај "зачинити" сланиницом…
Састојци:
- 8 кромпира,
- 250 г шампињона,
- 50 г сланине,
- мања главица лука,
- чен белог лука,
- зачини (влашац, першун, со, бибер, мускатни орашчић),
- кашика брашна,
- кашика путера,
- 3 дл млека,
- 50 г пармезана,
- 50 г моцареле
Припрема:
1. Кромпире не гулити, већ их добро опрати, а затим кувати 20 минута.
2. За то време пропржити ситно насецкану сланину, лук и бели лук, па додати печурке, влашац и першун. Динстати док не све не омекша.
3. Пропржити брашно на путеру, мешајући додати млеко, па убацити нарибани сир.
4. Кромпире преполовити, издубити и напунити смесом с печуркама, па прелити сосом од сира.
5. Пећи око пола сата на 180 степени.