Канадски кувар отпацима нахранио скоро 80.000 људи
ТОРОНТО: Кувар Џегер Гордон из Канаде покренуо је добротворне пројекте Феед Фамилиес и Феед ит Forward, с једним јединим циљем - да бачену храну претвори у оброке за онима којима су најпотребнији.
Како каже, у Канади се сваке године баци храна у вредности од око 30 милијарди долара.
То је око 40 одсто произведене хране у Канади, која углавном завршава на смећу.
Управо због тога је овај канадски кувар покренуо пројекте, а његова група колега не само што “спасава” бачену храну, већ од ње прави нове оброке за особе којима је она преко неопходна.
Поред тога, Гордон је покренуо и продавницу хране у којој купци плаћају колико желе, односно, могу.
Циљ је законодавце подстакнути да спрече бацање хране и да намирнице и оброке који би завршили на смећу преусмере у банке хране и склоништа за бескућнике.
Кувар сваки дан “спаси” око 225 до 450 килограма намирница којих се ресторани и трговине “реше“.