Рецепт дана: Пуњени парадајз
19.11.2018.
09:44
09:50
Коментари (0)
Декоративно и укусно, ово ће јело сасвим сигурно освојити сва чула. Једнпоставно за припрему, а тајна успеха је у фантастичној комбинацији поврћа...
Састојци:
- 3 парадајза,
- главица црног лука,
- 1 шаргарепа,
- 100 г маринираних шампињона,
- 4 кромпира,
- кашика сувог биљног зачина,
- кашичица бибера,
- со по укусу,
- уље по потреби
Припрема:
1. Издубити парадајз, посолити и оставити да се оцеди.
2. На загрејаном уљу пропржити ситно сецкан црни лук, затим додати рендану шаргарепу, шампињоне и рендани кромпир.
3. Зачинити по укусу, пржити све заједно десетак минута, па склонити са шпорета.
4. Напунити парадајз, поређати у подмазан ватростални суд и пећи на 200 степени око пола сата.
5. По укусу и за богатију арому, пре печења се може нарендати и мало сира.