Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

Рецепт дана: Јапански чизкејк

28.10.2018. 15:30 15:32
Пише:
Фото: Youtube Printscreen

Припрема чизкејка уме да буде прилично пипав посао, који захтева и доста времена. Срећом, постоји јапанска верзија за коју је довољно свега три састојка и минимум уложеног труда…

Састојци:

- 3 јајета,

- 120 г чоколаде,

- 120 г крем сира

Припрема:

1. Рерну загрејати на 170 степени. Чоколаду отопити на пари и додати јој крем сир, па све помешати.

2. Затим смесу склонити с паре и додати три жуманцета.

3. Беланца умутити у чврст снег, па трећину додати у смесу од чоколаде и сира. Пажљиво и нежно промешати, па опет додати трећину и поновити. Исто урадити и са остацима беланаца.

4. Калуп за печење торте обложити папиром за печење и у њега излиити смесу.

5. Ударите пар пута о сто калупом да се из смесе избију мехурићи ваздуха, а онда га ставити у дубок плех за печење у који је усута топла вода.

6. Пећи на 170 степени неких 15 минута, а онда смањити на 160 степени и пећи још 15 минута.

7. Када је колач готов, искључити рерну али оставити чизкејк унутра још 15 минута.

8. Потом извадити, охладити и сервирати готово колач.

Пише:
Пошаљите коментар
Рецепт дана: Паеља

Рецепт дана: Паеља

19.10.2018. 20:20 20:22
Рецепт дана: Сласне лазање

Рецепт дана: Сласне лазање

17.10.2018. 19:16 19:19