Рецепт дана: Јапански чизкејк
Припрема чизкејка уме да буде прилично пипав посао, који захтева и доста времена. Срећом, постоји јапанска верзија за коју је довољно свега три састојка и минимум уложеног труда…
Састојци:
- 3 јајета,
- 120 г чоколаде,
- 120 г крем сира
Припрема:
1. Рерну загрејати на 170 степени. Чоколаду отопити на пари и додати јој крем сир, па све помешати.
2. Затим смесу склонити с паре и додати три жуманцета.
3. Беланца умутити у чврст снег, па трећину додати у смесу од чоколаде и сира. Пажљиво и нежно промешати, па опет додати трећину и поновити. Исто урадити и са остацима беланаца.
4. Калуп за печење торте обложити папиром за печење и у њега излиити смесу.
5. Ударите пар пута о сто калупом да се из смесе избију мехурићи ваздуха, а онда га ставити у дубок плех за печење у који је усута топла вода.
6. Пећи на 170 степени неких 15 минута, а онда смањити на 160 степени и пећи још 15 минута.
7. Када је колач готов, искључити рерну али оставити чизкејк унутра још 15 минута.
8. Потом извадити, охладити и сервирати готово колач.