Recept dana: Japanski čizkejk
Priprema čizkejka ume da bude prilično pipav posao, koji zahteva i dosta vremena. Srećom, postoji japanska verzija za koju je dovoljno svega tri sastojka i minimum uloženog truda…
Sastojci:
- 3 jajeta,
- 120 g čokolade,
- 120 g krem sira
Priprema:
1. Rernu zagrejati na 170 stepeni. Čokoladu otopiti na pari i dodati joj krem sir, pa sve pomešati.
2. Zatim smesu skloniti s pare i dodati tri žumanceta.
3. Belanca umutiti u čvrst sneg, pa trećinu dodati u smesu od čokolade i sira. Pažljivo i nežno promešati, pa opet dodati trećinu i ponoviti. Isto uraditi i sa ostacima belanaca.
4. Kalup za pečenje torte obložiti papirom za pečenje i u njega izliiti smesu.
5. Udarite par puta o sto kalupom da se iz smese izbiju mehurići vazduha, a onda ga staviti u dubok pleh za pečenje u koji je usuta topla voda.
6. Peći na 170 stepeni nekih 15 minuta, a onda smanjiti na 160 stepeni i peći još 15 minuta.
7. Kada je kolač gotov, isključiti rernu ali ostaviti čizkejk unutra još 15 minuta.
8. Potom izvaditi, ohladiti i servirati gotovo kolač.