Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

Recept dana: Japanski čizkejk

28.10.2018. 15:30 15:32
Piše:
Foto: Youtube Printscreen

Priprema čizkejka ume da bude prilično pipav posao, koji zahteva i dosta vremena. Srećom, postoji japanska verzija za koju je dovoljno svega tri sastojka i minimum uloženog truda…

Sastojci:

- 3 jajeta,

- 120 g čokolade,

- 120 g krem sira

Priprema:

1. Rernu zagrejati na 170 stepeni. Čokoladu otopiti na pari i dodati joj krem sir, pa sve pomešati.

2. Zatim smesu skloniti s pare i dodati tri žumanceta.

3. Belanca umutiti u čvrst sneg, pa trećinu dodati u smesu od čokolade i sira. Pažljivo i nežno promešati, pa opet dodati trećinu i ponoviti. Isto uraditi i sa ostacima belanaca.

4. Kalup za pečenje torte obložiti papirom za pečenje i u njega izliiti smesu.

5. Udarite par puta o sto kalupom da se iz smese izbiju mehurići vazduha, a onda ga staviti u dubok pleh za pečenje u koji je usuta topla voda.

6. Peći na 170 stepeni nekih 15 minuta, a onda smanjiti na 160 stepeni i peći još 15 minuta.

7. Kada je kolač gotov, isključiti rernu ali ostaviti čizkejk unutra još 15 minuta.

8. Potom izvaditi, ohladiti i servirati gotovo kolač.

Piše:
Pošaljite komentar
Recept dana: Paelja

Recept dana: Paelja

19.10.2018. 20:20 20:22
Recept dana: Slasne lazanje

Recept dana: Slasne lazanje

17.10.2018. 19:16 19:19