Рецепт дана: Хрскава и пикантна пилетина
Похована пилетина чест је „гост“ на овдашњим јеловницима. Ако вам је мало и досадила, ево како да додате мало „узбуђења“ у већ познат укус...
Састојци (за 5 особа):
- 5 комада откоштеног пилећег карабатака без кожуре,
- 100 г брашна,
- 125 г презле,
- 2 јајета,
- кашичица белог лука у праху,
- кашичица лука у праху,
- кашичица црвене паприке,
- кашичица бибера,
- ½ кашичица чилија,
- кашичица соли,
- 2 кашике соса од чилија,
- уље за пржење
Припрема:
1. Пилетину ставити у пластичну фолију, па чекићем за месо изравнати одреске да буду отприлике исте дебљине.
2. У месо утрљати зачинску мешавину направљену од пола кашичице белог лука у праху, пола кашичице лука у праху, пола кашичице црвене паприке, по пола кашичице чилија и соли.
3. У брашно за поховање сипати преостали бели лук, лук, црвену паприку и кашичицу бибера. Добро промешати брашно и зачине.
4. У јаја додати преосталу со и две кашике соса од чилија.
5. Добро размутити јаја.
6. Пилетину ставити у зачињено брашно, потом је умочити у јаја, па је на крају прекрити презлом.
7. Тако припремљену пилетину испжити на врућем уљу док не добије хрскаву златно-смеђу корицу.
8. Напомена: За печење откоштеног карабатака потребно је око пет минута са сваке стране.
9. Печену пилетину послужити уз пире кромпир и салату.