clear sky
22°C
22.10.2024.
Нови Сад
eur
117.0531
usd
108.1722
Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

Пансиони за кућне љубимце лети попуњени до последњег места

27.08.2018. 09:08 09:10
Пише:
Фото: Приватна архива

Потребу за постојањем пансиона за псе потврдили су сами Новосађани који редовно или повремено остављају своје љубимце у таквом смештају.

Лето је период када већина људи путује, а четвороножни пријатељи нису свуда добродошли.

Чланица „Дог хаус” тима, који пружа комплетну бригу о псима када њихови власници нису у могућности, Изабела Беговић каже да су покретачи Центра, у којем је и пансион, у старту препознали потребе потенцијалних клијената јер су и сами власници и љубитељи паса.

„Водили смо се идејом какве бисмо захтеве имали ми сами према месту на којем остављамо своје љубимце, а уз године искуства и у консултацијама с клијентима, услуге увек унапређујемо“, објашњава Изабела Беговић, додајући да пансион прима максимално десет до 12 паса дневно јер желе да се посвете сваком псу што више, и то је главна замисао тог смештаја.


Одлука о љубимцу се не доноси олако

Када се узме у обзир брига о превенцији, здрављу, одржавању длаке, исхрани, стерилизацији, васпитању, смештају и свему што подразумева одговорно власништво, при доношењу одлуке о томе да ли ћемо узети пса за кућног љубимца треба имати у виду материјални аспекат, поручују из Центра „Дог хаус”.

Чланица њиховог тима Изабела Беговић потврђује да Новосађани генерално воле псе, било да су велики, мали, расни или мешанци, а њихов боравак у стану увек захтева већу обавезу у односу на кућу с двориштем.

„Едукујте се што више о томе на који начин можете суживот са својим псом учинити још бољим. Савршен власник пса је онај који псу може да пружи љубав, пажњу, здравствену негу и одговарајућу физичку активност“, поручује она.


Пси на располагању имају пространо дво­риште, које је подељено у различите делове ради мо­гу­ћности раздвајања паса који се ме­ђусобно не слажу. Стручњаци процењују понашање сваког новог госта у пансиону и у зависности од тих резултата и уз консултовање с власницима, одређују њихове индивидуалне потребе. Боравак се прилагођава у зависности од старости, величине, пола и нивоа енергије. Већина паса који су социјализовани време проводе у друштву других паса играјући се и тако им боравак буде ослобођен стреса због одвајања од власника. Исто тако, псима који не могу да буду у друштву с другима боравак се обогаћује игром, истрчавањем с лоптицом, савладавањем полигона...


Потребна резервација

Чланица „Дог хаус” тима Изабела Беговић потврђује да Новосађани користе услуге пансиона за псе током целе године, било на више сати или неколико дана, и то због дневних обавеза, годишњих одмора, пословних путовања или због мање срећних околности као што су болест или смртни случај. Капацитет пансиона попуњен је током целе године, а у периоду годишњих одмора потребно је резервисати много раније, некад чак и месец пре планираног путовања.


Пансион је прилагођен псима који су навикли да живе у становима и да буду у константном контакту с власницима, тако да они бораве унутар куће и спавају у собама, уз надзор 24 сата, јер би боравак у боксу за њих био стресан. Домаћини су увек задовољни кад виде псе који су дошли на преглед у амбуланту како покушавају да уђу у пансионски део јер знају да им је тамо било забавно. Осим самог боравка, који може бити само у току дана или с укљученим ноћењем, у смештају за љубимце обично је на рас­полагању и ветеринарска амбуланта, као и различите врсте медицинских и козметичких третмана. Како кажу из „Дог хауса”, Новосађани често траже и програме социјализације штенаца и третман проблематичних понашања паса.

Цене смештаја у таквим врстама смештаја варирају, а зависе и од броја дана. Износе од 1.000 до 2.000 динара дневно.

М. Рашић

Аутор:
Пошаљите коментар
И „Зоохигијенина” гради пансион за кућне љубимце

И „Зоохигијенина” гради пансион за кућне љубимце

04.07.2017. 08:41 08:48
Браћа Зељковић из Руменке отворила пансион за псе

Браћа Зељковић из Руменке отворила пансион за псе

09.07.2017. 09:31 09:37