broken clouds
13°C
25.10.2024.
Нови Сад
eur
117.0601
usd
108.4794
Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

НОВОСАДСКА ЛИГА Руменчани близу баража

15.05.2018. 11:56 11:58
Пише:
Фото: Dnevnik.rs

НОВИ САД: Виноградар је на домаћем терену изгубио од Јединства из Руменке резултатом 2:6 (0:4).

Новом, убедљивом победом Руменчани су близу баража. Већ у 10. минуту Игор Новичевић начео је Мрежу домаћих, а минут касније Бакић је повећао резултат.

До полувремена се мрежа домаћих јопш два пута зањихала. Успели су срчани домаћини да преко Немање Веселице и Игора Стојановића постигну два гола, али је Новичевић својим трећим и Зељковић најлепшим голом донео убедљиву победу.   

М. По.

ЛЕДИНЦИ: Игралиште Виноградара, гледалаца 100, судија: Вукчевић (Нови Сад), стрелци: Н. Веселица у 60. и Стојановић у 85. за Виноградар, а Новичевић у 10. 25. и 88. Бакић у 11. Вућичевић у 20. и Зељковић у 90. минуту за Јединство. Жути картони: Веселица, Стојановић (Виноградар), Вућичевић (Јединство).

ВИНОГРАДАР: Елез 6, Бенежан 6, М. Веселица 6, Праштало 6 (Омчикус 6), Топаловић 6, Поповић 6 (Бугарски 6), Николић 6, Алимпијевић 6 (Милинковић 6), Стојановић 6, Спремић 6, Н. Веселица 7.

ЈЕДИНСТВО: Бичкаи, Латиновић 7, Марић 7, Дангубић 7, Пекез 7, Ђекић 7 (Клисарић 7), Бакић 8, Вућичевић 8 (Митровић 7, Новичевић 9, Зељковић 8, Тривуновић 7 (Кантарџић 7).

Фрушкогорски партизанЖСК 3:1 (1:1)

Утакмица у Буковцу била је изнад степена такмичења у коме играју ове две екипе, а суђење је било изузетно. Све време сусрет је био пун темпа, а домаћи су гол гостију погодили у 8. минуту. Учинио је то најбољи играч Буковчана Владимир Девић, који је играо повређен. Лепо је прошао по левој страни и погодио „малу мрежу“.

Јуришали су Жабаљци, али више шанси имали су домаћи. У 42. минуту изједначио је Александар Богданов. У другом полувремену Буковчани су кренули у таласима. Искусни Марко Томљановић је постигао леп гол, а није искористио пенал у у 36. минуту.

Ипак, био је прави вођа екипе. Покушавали су Жабаљци, али чврста одбрана црно – белих  којом је командовао Мирослав Клинцов, није дозволила изненађење. А, онда, у 90. минуту, после сјајне акције, погодио је Мирослав Грубишић и обезбедио три велика бода у борби за опстанак.

М. Павловић

БУКОВАЦ: Игралиште Фрушкогорског партизана, гледалаца 300, судија: Пјевац (Темерин). Стрелци: В. Девић у 8, Томљановић у 59. и Грубишић у 90. за Фрушкогорски партизан, а Богданов у 42. минуту за ЖСК. Жути картони: Д. Девић и Томљановић (Фрушкогорски партизан), Бркић (ЖСК).

ФРУШКОГОРСКИ ПАРТИЗАН: Миланов, В. Девић, Мисини (Миловановић), Макивић, Клинцов, Бабић, В. Девић (Подрашчанин), Грубишић, Чергић, Крстић, Томљановић.

ЖСК: Калајџић, Кезија, Бркић, Ђурђић (Џамбас), Танасић, Марић (Самац), Богданов, Трнинић, Матић, Клисара, Каурин (Зељко).

Нови Сад - Татра 2:2 (1:1)

У дербију кола након обострано фер и коректне игре ривали су поделили бодове. Талентовани Горан Грлица је након класичног контранапада испратио центаршут и бразилским потезом лопту захватио петом за вођство. Успели су гости голом Милићевића на пас Вучића да поравнају резултат. И у наставку први су до вођства дошли домаћи, а поново је био стрелац Грлица. Осам минута пре краја Немања Вучић је голом донео бод екипи из Кисача.   

М. По.

НОВИ САД: Стадион на Детелинари, гледалаца 100, судија: Накомчић (Руменка), стрелци: Грлица у 29. и 72. за Нови Сад, а Милићевић у 40. и Вучић у 80. минуту за Татру.

НОВИ САД: Стакић, Мирић (Миловић), Стричевић, Крповић (Лимановић), Шмања, Јовановић, Сапунџић, Грлица (Косо), Станчић, Стојановић, Максимовић.

ТАТРА: Муња, Буђик, Пекић, Дражић, Самарџија, Новаковић, Вучић, Гаџић (Ћирић), Милићевић (Ожват), Берић, Павловић (Јамбрих).

Шајкаш - Футог 3:0 (1:0)

Успела је екипа Шајкаша већ у 2. минуту голом Гојкова да дође до предности. Мудром игром домаћини су затворили све прилазе гола Срђана Попина. У наставку је најбољи актер Стеван Панић, најпре повећао резултат, а четири минута пре краја другим голом је донео убедљиву победу.    

М. По.

КОВИЉ: Игралиште на Ади, гледалца 100, судија: Димоски (Нови Сад), стрелци: Гојков у 2. С. Панић у 59. и 86. минуту. Жути картони: С. Панић (Шајкаш), Стевановски (Футог).

ШАЈКАШ: Попин, Гојков, Дакић (Шегуљски), Радивојевић (Пешић), Пантелић, Мајурић, Котуљач, Карас, Павков (Малешевић), Николаш, Панић.

ФУТОГ: Рибић, Бероња, Малеш, Кресоја, Стелкић, Брнбота, Барачанин (Шобот), Косић, Ракочевић, Вуканац, Стевановски.

ТСКОмладинац 3:0 (0:0)

Темеринци су тек у наставку сломили снажан отпор гостију из Степановићева, предвођених Стојаном Пилиповићем, некадашњим везистом Новог Сада, ОФК Београда, Баната и ужичке Слободе.  Недовољно опорављени Ненад Зечевић, морао је игру, а иако је издржао петнаестак минута, то је било довољно да представља спону између извођача слободног ударца Николе Томића и спретног стрелца Драгана Вишекруне.

На сцену је потом ступио Владимир Станковић, убацио је лопту у казнени простор, где је највиши у скоку био Здравко Савић и проследио је у даљи угао. Шест минута касније, расположени Станковић је као метак улетео пред гол и искоса, уз помоћ стативе, савладао Драгана Зељковића, једног од запаженијих у редовима гостију.

Домаћи су створили више шанси, Пуповац је погодио стативу, док су гости најбољу прилику пропустили у 37. минуту, када је Мирослав Живојнов изашао испред голмана, али Војводић је прочитао његову намеру.

М. Менићанин

ТЕМЕРИН: Стадион ТСК-а, гледалаца: 300, судија: Чолић (Шајкаш), стрелци: Вишекруна у 51, Савић у 74. и Станковић у 80. минуту, жути картони: Вишекруна, Пуповац (ТСК), Макарић, Живојнов, Пилиповић, Стојановић, Максимовић (Омладинац).

ТСК: Војводић 7, Вишекруна 8, Јелић 7, Варга 7, Милосављевић 7, Станковић 8, Стојановић 7 (Зечевић - , Блануша - ), Томић 8 (Самарџић - ), Савић 8, Пуповац 7, Зукић 7.

ОМЛАДИНАЦ: Зељковић 7, Савић 6, Грубљешић 6, Макарић 6 (Самарџић - ), Мирковић 7, Пилиповић 7 (Томић - ), Максимовић 7, Радовић 6, Стојановић 6, Живојнов 7 (Ћурчић - ), Томчић 6.

Петроварадин - Пролетер 1:0 (0:0)

Након праве успаванке у првом полувремену у наставку је домаћин успео да сломи отпор солидне екипе из Баноштора.

У казненом простору гостију дуел одбрамбеног играча Пролетера и нападача Игора Кокановића судија Тепић окарактерисао је за најстрожу казну.

Исти играч преузео је одговорност и са беле тачке преварио је голмана Сакана, па су бодови припали домаћину. 

М. По.

ПЕТРОВАРАДИН: Игралиште Петроварадина, гледалаца 100, судија: Тепић (Шајкаш), стрелац: Кокановић у 66. минуту. Жути картони: Кокановић, Алић, Татић (Петроварадин), Човић, Гарић, Гашпаревић, Сакан, Бакош (Пролетер).

ПЕТРОВАРАДИН: Ранков, Татић, Лазаревић (Човић), Митровић, Алић, Момчилов, Амиџић, Бандић (Кнежић), Стефановић (Шарац), Кокановић, Иконић.

ПРОЛЕТЕР: Сакан, Малешевић, Мрвичин, Јеремић, Џарић, Аџић (Хаџић), Сурдучк (Бакош), Крстић, Лукаја, Гашпаревић, Човић.

Софекс - Бачка 3:4 (1:2)

Одавно није виђена у Футогу неизвеснија и квалитетнија утакмица уз пуно резултатског обрта. На крају се труд гостију исплатио, па су у самом финишу и у надокнади времена однели бодове у Ђурђево. И поред почетних напада гостију прва се зањихала мрежа голмана Игњића, а стрелац је био Китић.

Четири минута касније на асистенцију Летића, Гелић је успео да изједначи резултат. Из класичне контре Летића Ружић је био на правом месту за вођство. Домаћи су успели у наставку да дођу најпре до поравнања резултата голом Ивковића.

Исти играч донео је предност Футожанима. Међутим, резервиста Душко Тривуновић је успео да изједначи, а радост гостима у трећем минуту надокнаде донео је Летић.

М. По.

ФУТОГ: ФЦ „Софекс”, гледалаца 100, судија: Павичевић (Нови Сад), стрелци: Китић у 20. Ивковић у 81. и 85. за Софекс, а Гелић у 24. Ружић у 37. Ду. Тривуновић у 90. и Летић у 93. минуту за Бачку. Жути картони: Шкрбић, Ивковић, Црепуља (Софекс), Др. Тривуновић (Бачка).

СОФЕКС: Софранин 6, Шкрбић 6 (Црепуља 7), Попадић 7, Карановић 7, Косић 7, Ковачевић 7, Обрадовић 7 (Ђурикић 7), Тривуновић 7 (Марковић), Мрђан 7, Китић 8, Ивковић 8.

БАЧКА: Игњић 7, Др. Тривуновић 7, Цвијић 7 (Д. Тривуновић 7), Курушић 8, Павлов 8, Пантић 7 (Радин 7), Летић 8, Марковић 7, Ружић 8 (Солдат), Гелић 8, Дангубић 7.

СиригМладост (НС) 1:0 (1:0)

Драгоцене бодове у борби за опстанак, захукталим Сирижанима, донео је Немања Папак, па је чета тренера Небојше Суботића, наставила да плови ка луци спаса. Домаћи су од почетка заиграли ангажовано, свесни да им се само победа уклапа у рачуницу и то се брзо исплатило поготком младог офанзивца, чија одлична издања су га промовисала у откровење пролећне трке.

Упркос минималном поразу, Новосађани су оставили добар утисак. Имали су неколико шанси, али голман Александар Видовић је био на висини задатка. На одлично припремљеном терену, играло се фер и коректно, без жутих картона.

М. М.

СИРИГ: Спортски центар Препород, гледалаца: 150, судија: Кљајић (Бачки Јарак), стрелац: Папак у 15. минуту.

СИРИГ: Видовић 7, Грујичић 7, Перишић 6 (Вулић 7), Брежњак 7, Васић 7, Грубовић 7, Папак 8, Кузмановић 7, Миловановић 6 (Убипарип 6), Вујановић 7, Јовановић 6 (Стојановић 6).

МЛАДОСТ: Иванишевић 7, Паунић 7, Лазовић 6, Станишић 7, Жакула 7, Драгојловић 6, Јанић 7, Новаковић 7, Каурин 6, Деспотовић 7, Вуковић 6.

Ветерник - Јединство (Г) 6:1 (прекинуто у 27. минуту)

Неславно је завршен меч у Ветернику у 27. минуту. Гости су дошли са само седам играча, а у 27. минуту  Синиша Илеш се повредио и није могао да настави утакмицу, па је судија Субашић морао да оконча меч.

М. По.

ВЕТЕРНИК: Игралиште Ветерника, гледалаца 100, судија: Субашић (Нови Сад), стрелци: Адамек у 1. 5. 17. и 21. Субашић у 19. и 27. за Ветерник, а Зорић у 10. минуту за Јединство.

ВЕТЕРНИК: Глигоријевић (Старчевић), Јовановић, Тодорић, Ђурица, Гашић, Ковачевић, Адамек (Хавловић), Марковић, Субашић, Шапић, Настић.

ЈЕДИНСТВО: Вујаковић, Тепић, Малиновић, Зорић, Илеш, Ђорђевић, Бубњевић.

 

Нови Сад - Татра 2:2, Фрушкогорски партизан - ЖСК 3:1, Софекс - Бачка 3:4, Петроварадин - Пролетер 1:0, Ветерник - Јединство (Г) 6:1, ТСК - Омладинац 3:0, Шајкаш - Футог 3:0, Виноградар - Јединство (Р) 2:6. 

ТАБЕЛА

1. Татра             30     20     8      2      70:18                68 

2. Јединст. (Р)   30     17     8      5      64:20                59 

3. ТСК               30     17     8      5      66:24                59 

4. Софекс          30     18     4      8      79:41                58 

5. Младост         30     15     7      8      57:33                52 

6. Бачка            30     11     10     9      66:52                43 

7. Омладинац     30     12     7      11     46:44                43 

8. Петровар.      30     11     9      10     50:44                42 

9. Нови Сад       30     11     9      10     52:53                42

10. Фр. партиз.   30     11     7      12     56:53                40

11. Шајкаш        30     10     9      11     61:56                39

12. Сириг           30     12     6      12     47:56                39

13. Ветерник      30     10     6      14     68:62                36

14. Пролетер     30     9      9      12     44:56                36

15. ЖСК            30     10     5      15     54:56                35

16. Футог           30     7      8      15     43:60                29

17. Јединст. (Г)  30     5      7      18     43:76               22

18. Виноградар  30     0      1      29     15:177         1

 

 

Аутор:
Пошаљите коментар