Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

NOVOSADSKA LIGA Rumenčani blizu baraža

15.05.2018. 11:56 11:58
Piše:
Foto: Dnevnik.rs

NOVI SAD: Vinogradar je na domaćem terenu izgubio od Jedinstva iz Rumenke rezultatom 2:6 (0:4).

Novom, ubedljivom pobedom Rumenčani su blizu baraža. Već u 10. minutu Igor Novičević načeo je Mrežu domaćih, a minut kasnije Bakić je povećao rezultat.

Do poluvremena se mreža domaćih jopš dva puta zanjihala. Uspeli su srčani domaćini da preko Nemanje Veselice i Igora Stojanovića postignu dva gola, ali je Novičević svojim trećim i Zeljković najlepšim golom doneo ubedljivu pobedu.   

M. Po.

LEDINCI: Igralište Vinogradara, gledalaca 100, sudija: Vukčević (Novi Sad), strelci: N. Veselica u 60. i Stojanović u 85. za Vinogradar, a Novičević u 10. 25. i 88. Bakić u 11. Vućičević u 20. i Zeljković u 90. minutu za Jedinstvo. Žuti kartoni: Veselica, Stojanović (Vinogradar), Vućičević (Jedinstvo).

VINOGRADAR: Elez 6, Benežan 6, M. Veselica 6, Praštalo 6 (Omčikus 6), Topalović 6, Popović 6 (Bugarski 6), Nikolić 6, Alimpijević 6 (Milinković 6), Stojanović 6, Spremić 6, N. Veselica 7.

JEDINSTVO: Bičkai, Latinović 7, Marić 7, Dangubić 7, Pekez 7, Đekić 7 (Klisarić 7), Bakić 8, Vućičević 8 (Mitrović 7, Novičević 9, Zeljković 8, Trivunović 7 (Kantardžić 7).

Fruškogorski partizanŽSK 3:1 (1:1)

Utakmica u Bukovcu bila je iznad stepena takmičenja u kome igraju ove dve ekipe, a suđenje je bilo izuzetno. Sve vreme susret je bio pun tempa, a domaći su gol gostiju pogodili u 8. minutu. Učinio je to najbolji igrač Bukovčana Vladimir Dević, koji je igrao povređen. Lepo je prošao po levoj strani i pogodio „malu mrežu“.

Jurišali su Žabaljci, ali više šansi imali su domaći. U 42. minutu izjednačio je Aleksandar Bogdanov. U drugom poluvremenu Bukovčani su krenuli u talasima. Iskusni Marko Tomljanović je postigao lep gol, a nije iskoristio penal u u 36. minutu.

Ipak, bio je pravi vođa ekipe. Pokušavali su Žabaljci, ali čvrsta odbrana crno – belih  kojom je komandovao Miroslav Klincov, nije dozvolila iznenađenje. A, onda, u 90. minutu, posle sjajne akcije, pogodio je Miroslav Grubišić i obezbedio tri velika boda u borbi za opstanak.

M. Pavlović

BUKOVAC: Igralište Fruškogorskog partizana, gledalaca 300, sudija: Pjevac (Temerin). Strelci: V. Dević u 8, Tomljanović u 59. i Grubišić u 90. za Fruškogorski partizan, a Bogdanov u 42. minutu za ŽSK. Žuti kartoni: D. Dević i Tomljanović (Fruškogorski partizan), Brkić (ŽSK).

FRUŠKOGORSKI PARTIZAN: Milanov, V. Dević, Misini (Milovanović), Makivić, Klincov, Babić, V. Dević (Podraščanin), Grubišić, Čergić, Krstić, Tomljanović.

ŽSK: Kalajdžić, Kezija, Brkić, Đurđić (Džambas), Tanasić, Marić (Samac), Bogdanov, Trninić, Matić, Klisara, Kaurin (Zeljko).

Novi Sad - Tatra 2:2 (1:1)

U derbiju kola nakon obostrano fer i korektne igre rivali su podelili bodove. Talentovani Goran Grlica je nakon klasičnog kontranapada ispratio centaršut i brazilskim potezom loptu zahvatio petom za vođstvo. Uspeli su gosti golom Milićevića na pas Vučića da poravnaju rezultat. I u nastavku prvi su do vođstva došli domaći, a ponovo je bio strelac Grlica. Osam minuta pre kraja Nemanja Vučić je golom doneo bod ekipi iz Kisača.   

M. Po.

NOVI SAD: Stadion na Detelinari, gledalaca 100, sudija: Nakomčić (Rumenka), strelci: Grlica u 29. i 72. za Novi Sad, a Milićević u 40. i Vučić u 80. minutu za Tatru.

NOVI SAD: Stakić, Mirić (Milović), Stričević, Krpović (Limanović), Šmanja, Jovanović, Sapundžić, Grlica (Koso), Stančić, Stojanović, Maksimović.

TATRA: Munja, Buđik, Pekić, Dražić, Samardžija, Novaković, Vučić, Gadžić (Ćirić), Milićević (Ožvat), Berić, Pavlović (Jambrih).

Šajkaš - Futog 3:0 (1:0)

Uspela je ekipa Šajkaša već u 2. minutu golom Gojkova da dođe do prednosti. Mudrom igrom domaćini su zatvorili sve prilaze gola Srđana Popina. U nastavku je najbolji akter Stevan Panić, najpre povećao rezultat, a četiri minuta pre kraja drugim golom je doneo ubedljivu pobedu.    

M. Po.

KOVILJ: Igralište na Adi, gledalca 100, sudija: Dimoski (Novi Sad), strelci: Gojkov u 2. S. Panić u 59. i 86. minutu. Žuti kartoni: S. Panić (Šajkaš), Stevanovski (Futog).

ŠAJKAŠ: Popin, Gojkov, Dakić (Šeguljski), Radivojević (Pešić), Pantelić, Majurić, Kotuljač, Karas, Pavkov (Malešević), Nikolaš, Panić.

FUTOG: Ribić, Beronja, Maleš, Kresoja, Stelkić, Brnbota, Baračanin (Šobot), Kosić, Rakočević, Vukanac, Stevanovski.

TSKOmladinac 3:0 (0:0)

Temerinci su tek u nastavku slomili snažan otpor gostiju iz Stepanovićeva, predvođenih Stojanom Pilipovićem, nekadašnjim vezistom Novog Sada, OFK Beograda, Banata i užičke Slobode.  Nedovoljno oporavljeni Nenad Zečević, morao je igru, a iako je izdržao petnaestak minuta, to je bilo dovoljno da predstavlja sponu između izvođača slobodnog udarca Nikole Tomića i spretnog strelca Dragana Višekrune.

Na scenu je potom stupio Vladimir Stanković, ubacio je loptu u kazneni prostor, gde je najviši u skoku bio Zdravko Savić i prosledio je u dalji ugao. Šest minuta kasnije, raspoloženi Stanković je kao metak uleteo pred gol i iskosa, uz pomoć stative, savladao Dragana Zeljkovića, jednog od zapaženijih u redovima gostiju.

Domaći su stvorili više šansi, Pupovac je pogodio stativu, dok su gosti najbolju priliku propustili u 37. minutu, kada je Miroslav Živojnov izašao ispred golmana, ali Vojvodić je pročitao njegovu nameru.

M. Menićanin

TEMERIN: Stadion TSK-a, gledalaca: 300, sudija: Čolić (Šajkaš), strelci: Višekruna u 51, Savić u 74. i Stanković u 80. minutu, žuti kartoni: Višekruna, Pupovac (TSK), Makarić, Živojnov, Pilipović, Stojanović, Maksimović (Omladinac).

TSK: Vojvodić 7, Višekruna 8, Jelić 7, Varga 7, Milosavljević 7, Stanković 8, Stojanović 7 (Zečević - , Blanuša - ), Tomić 8 (Samardžić - ), Savić 8, Pupovac 7, Zukić 7.

OMLADINAC: Zeljković 7, Savić 6, Grublješić 6, Makarić 6 (Samardžić - ), Mirković 7, Pilipović 7 (Tomić - ), Maksimović 7, Radović 6, Stojanović 6, Živojnov 7 (Ćurčić - ), Tomčić 6.

Petrovaradin - Proleter 1:0 (0:0)

Nakon prave uspavanke u prvom poluvremenu u nastavku je domaćin uspeo da slomi otpor solidne ekipe iz Banoštora.

U kaznenom prostoru gostiju duel odbrambenog igrača Proletera i napadača Igora Kokanovića sudija Tepić okarakterisao je za najstrožu kaznu.

Isti igrač preuzeo je odgovornost i sa bele tačke prevario je golmana Sakana, pa su bodovi pripali domaćinu. 

M. Po.

PETROVARADIN: Igralište Petrovaradina, gledalaca 100, sudija: Tepić (Šajkaš), strelac: Kokanović u 66. minutu. Žuti kartoni: Kokanović, Alić, Tatić (Petrovaradin), Čović, Garić, Gašparević, Sakan, Bakoš (Proleter).

PETROVARADIN: Rankov, Tatić, Lazarević (Čović), Mitrović, Alić, Momčilov, Amidžić, Bandić (Knežić), Stefanović (Šarac), Kokanović, Ikonić.

PROLETER: Sakan, Malešević, Mrvičin, Jeremić, Džarić, Adžić (Hadžić), Surdučk (Bakoš), Krstić, Lukaja, Gašparević, Čović.

Sofeks - Bačka 3:4 (1:2)

Odavno nije viđena u Futogu neizvesnija i kvalitetnija utakmica uz puno rezultatskog obrta. Na kraju se trud gostiju isplatio, pa su u samom finišu i u nadoknadi vremena odneli bodove u Đurđevo. I pored početnih napada gostiju prva se zanjihala mreža golmana Ignjića, a strelac je bio Kitić.

Četiri minuta kasnije na asistenciju Letića, Gelić je uspeo da izjednači rezultat. Iz klasične kontre Letića Ružić je bio na pravom mestu za vođstvo. Domaći su uspeli u nastavku da dođu najpre do poravnanja rezultata golom Ivkovića.

Isti igrač doneo je prednost Futožanima. Međutim, rezervista Duško Trivunović je uspeo da izjednači, a radost gostima u trećem minutu nadoknade doneo je Letić.

M. Po.

FUTOG: FC „Sofeks”, gledalaca 100, sudija: Pavičević (Novi Sad), strelci: Kitić u 20. Ivković u 81. i 85. za Sofeks, a Gelić u 24. Ružić u 37. Du. Trivunović u 90. i Letić u 93. minutu za Bačku. Žuti kartoni: Škrbić, Ivković, Crepulja (Sofeks), Dr. Trivunović (Bačka).

SOFEKS: Sofranin 6, Škrbić 6 (Crepulja 7), Popadić 7, Karanović 7, Kosić 7, Kovačević 7, Obradović 7 (Đurikić 7), Trivunović 7 (Marković), Mrđan 7, Kitić 8, Ivković 8.

BAČKA: Ignjić 7, Dr. Trivunović 7, Cvijić 7 (D. Trivunović 7), Kurušić 8, Pavlov 8, Pantić 7 (Radin 7), Letić 8, Marković 7, Ružić 8 (Soldat), Gelić 8, Dangubić 7.

SirigMladost (NS) 1:0 (1:0)

Dragocene bodove u borbi za opstanak, zahuktalim Sirižanima, doneo je Nemanja Papak, pa je četa trenera Nebojše Subotića, nastavila da plovi ka luci spasa. Domaći su od početka zaigrali angažovano, svesni da im se samo pobeda uklapa u računicu i to se brzo isplatilo pogotkom mladog ofanzivca, čija odlična izdanja su ga promovisala u otkrovenje prolećne trke.

Uprkos minimalnom porazu, Novosađani su ostavili dobar utisak. Imali su nekoliko šansi, ali golman Aleksandar Vidović je bio na visini zadatka. Na odlično pripremljenom terenu, igralo se fer i korektno, bez žutih kartona.

M. M.

SIRIG: Sportski centar Preporod, gledalaca: 150, sudija: Kljajić (Bački Jarak), strelac: Papak u 15. minutu.

SIRIG: Vidović 7, Grujičić 7, Perišić 6 (Vulić 7), Brežnjak 7, Vasić 7, Grubović 7, Papak 8, Kuzmanović 7, Milovanović 6 (Ubiparip 6), Vujanović 7, Jovanović 6 (Stojanović 6).

MLADOST: Ivanišević 7, Paunić 7, Lazović 6, Stanišić 7, Žakula 7, Dragojlović 6, Janić 7, Novaković 7, Kaurin 6, Despotović 7, Vuković 6.

Veternik - Jedinstvo (G) 6:1 (prekinuto u 27. minutu)

Neslavno je završen meč u Veterniku u 27. minutu. Gosti su došli sa samo sedam igrača, a u 27. minutu  Siniša Ileš se povredio i nije mogao da nastavi utakmicu, pa je sudija Subašić morao da okonča meč.

M. Po.

VETERNIK: Igralište Veternika, gledalaca 100, sudija: Subašić (Novi Sad), strelci: Adamek u 1. 5. 17. i 21. Subašić u 19. i 27. za Veternik, a Zorić u 10. minutu za Jedinstvo.

VETERNIK: Gligorijević (Starčević), Jovanović, Todorić, Đurica, Gašić, Kovačević, Adamek (Havlović), Marković, Subašić, Šapić, Nastić.

JEDINSTVO: Vujaković, Tepić, Malinović, Zorić, Ileš, Đorđević, Bubnjević.

 

Novi Sad - Tatra 2:2, Fruškogorski partizan - ŽSK 3:1, Sofeks - Bačka 3:4, Petrovaradin - Proleter 1:0, Veternik - Jedinstvo (G) 6:1, TSK - Omladinac 3:0, Šajkaš - Futog 3:0, Vinogradar - Jedinstvo (R) 2:6. 

TABELA

1. Tatra             30     20     8      2      70:18                68 

2. Jedinst. (R)   30     17     8      5      64:20                59 

3. TSK               30     17     8      5      66:24                59 

4. Sofeks          30     18     4      8      79:41                58 

5. Mladost         30     15     7      8      57:33                52 

6. Bačka            30     11     10     9      66:52                43 

7. Omladinac     30     12     7      11     46:44                43 

8. Petrovar.      30     11     9      10     50:44                42 

9. Novi Sad       30     11     9      10     52:53                42

10. Fr. partiz.   30     11     7      12     56:53                40

11. Šajkaš        30     10     9      11     61:56                39

12. Sirig           30     12     6      12     47:56                39

13. Veternik      30     10     6      14     68:62                36

14. Proleter     30     9      9      12     44:56                36

15. ŽSK            30     10     5      15     54:56                35

16. Futog           30     7      8      15     43:60                29

17. Jedinst. (G)  30     5      7      18     43:76               22

18. Vinogradar  30     0      1      29     15:177         1

 

 

Autor:
Pošaljite komentar