overcast clouds
22°C
20.09.2024.
Нови Сад
eur
117.058
usd
105.2585
Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

Нови помак за шири осмех Новосађана

05.05.2018. 09:23 09:28
Пише:
Извор: Моменат из дуела Раднички - Војводина одиграног 31. марта у Нишу  Фото: Ј. Грлић

После лепе победе у дербију с Партизаном, пред фудбалерима Војводине вечерас је изузетно тешко гостовање у Нишу.

Домаћин ће им бити екипа Радничког, тим који се свим силама бори за освајање европске визе и који рачуна на сигурна три бода у дуелу с Новосађанима. И иначе, током последњих неколико сезона утакмице које се играју на стадиону у Чаиру између ова два клуба доносиле су пуно неизвесности, ватре на терену, али и на трибинама, па је за очекивати да ни вечерашња неће протећи у другачијем амбијенту. Домаћа публика настојаће да буде 12. играч тиму тренера Драгана Антића, очекује се темпераментна и наелектрисана атмосфера, па је велико питање колико гости у таквом окружењу могу да учине.

- Надамо се да ће овај сусрет бити прави, првенствени и од наших играча очекујемо да у морално-вољном смислу буду на истом нивоу као и против Партизана - рекао је Спасоје Јелачић, асистент шефа стручног штаба новосадског суперлигаша Александра Веселиновића. - Верујемо да можемо да начинимо додатни помак по питању квалитета игре и, успемо ли у томе, из Ниша можемо да се вратимо с осмехом и бодовима. Таквим исходом бисмо још једном обрадовали наше навијаче, али и себе саме. Свесни смо да је пред нама веома тешка утакмица, јер смо упознати с тим да домаћин има велике амбиције, а тренутни положај на табели пред њега поставља императив победе. Нас то, међутим, не занима, јер желимо да на терену покажемо да смо прави професионалци, односно хоћемо да остваримо континуитет добрих резултата.


Подсећање на прошли дуел

Фудбалери Радничког и Војводине одиграли су пре нешто више од месец дана (31. март) првенствену утакмицу у Нишу, која је завршена резултатом 1:1. Новосађани су имали резултатску предност од 54. минута, када је мрежу домаћина погодио Лазар Зличић, иако су гости играли с играчем мање од 47. минута. Тада је судија Бојан Николић црвени картон показао првотимцу Воше Винсенту Езеу. Раднички је до изједначења стигао у 89. минуту, поготком резервисте Николе Станковића.


Од када је тренер Веселиновић сео на клупу Новосађана, практично ни у једном дуелу није могао да рачуна на све расположиве снаге. Тако ће бити и вечерас.

- Имамо одређене кадровске проблеме, при чему мислим на неиграње капитена Душана Јованчића који има парне жуте картоне. Поред њега, нећемо моћи да рачунамо ни на Марка Вукасовића, који већ дуже време вуче повреду стопала. Остали играчи су здрави и спремни да конкуришу за састав.


Кладионице уз Нишлије

Проверили смо какве коте нуде кладионице за вечерашњи сусрет у Нишу и уверили се да су више домаћих и један страни букмејкер у Радничком препознали изразитог фаворита. Разлика између две екипе, по нама, није баш толика колико сугеришу поменуте квоте, али су у свету клађења ништа не дешава без разлога. Било како било, квота на победу Нишлија износи између 1,18 и 1,25, док је за нерешен исход понуђена квота од 5,35 до 5,50. Ако се, ипак, кладите на Војводину, квота на победу црвено-белих из Новог Сада могла би да вам донесе баш лепе паре, пошто на један уложени, доноси између 10 и 11 динара.  


Веома је занимљива чињеница да утакмицу Раднички - Војводина суди Петар Пипер из Чачка, арбитар којег Новосађани не памте ни по чему лепом из протеклог периода, а посебно када је делио правду у Нишу. Помоћници ће му бити Владимир Јовановић, такође из Чачка, односно Ненад Курчубић из Крагујевца. Четврти арбитар је Нишлија Данило Грујић.

Утакмица на стадиону у Чаиру игра се од 18 часова, без ТВ преноса.

А. Предојевић

Аутор:
Пошаљите коментар
Радовановић: Слатка победа и путоказ за будућност

Радовановић: Слатка победа и путоказ за будућност

04.05.2018. 12:04 12:06