Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

Novi pomak za širi osmeh Novosađana

05.05.2018. 09:23 09:28
Piše:
Izvor: Momenat iz duela Radnički - Vojvodina odigranog 31. marta u Nišu  Foto: J. Grlić

Posle lepe pobede u derbiju s Partizanom, pred fudbalerima Vojvodine večeras je izuzetno teško gostovanje u Nišu.

Domaćin će im biti ekipa Radničkog, tim koji se svim silama bori za osvajanje evropske vize i koji računa na sigurna tri boda u duelu s Novosađanima. I inače, tokom poslednjih nekoliko sezona utakmice koje se igraju na stadionu u Čairu između ova dva kluba donosile su puno neizvesnosti, vatre na terenu, ali i na tribinama, pa je za očekivati da ni večerašnja neće proteći u drugačijem ambijentu. Domaća publika nastojaće da bude 12. igrač timu trenera Dragana Antića, očekuje se temperamentna i naelektrisana atmosfera, pa je veliko pitanje koliko gosti u takvom okruženju mogu da učine.

- Nadamo se da će ovaj susret biti pravi, prvenstveni i od naših igrača očekujemo da u moralno-voljnom smislu budu na istom nivou kao i protiv Partizana - rekao je Spasoje Jelačić, asistent šefa stručnog štaba novosadskog superligaša Aleksandra Veselinovića. - Verujemo da možemo da načinimo dodatni pomak po pitanju kvaliteta igre i, uspemo li u tome, iz Niša možemo da se vratimo s osmehom i bodovima. Takvim ishodom bismo još jednom obradovali naše navijače, ali i sebe same. Svesni smo da je pred nama veoma teška utakmica, jer smo upoznati s tim da domaćin ima velike ambicije, a trenutni položaj na tabeli pred njega postavlja imperativ pobede. Nas to, međutim, ne zanima, jer želimo da na terenu pokažemo da smo pravi profesionalci, odnosno hoćemo da ostvarimo kontinuitet dobrih rezultata.


Podsećanje na prošli duel

Fudbaleri Radničkog i Vojvodine odigrali su pre nešto više od mesec dana (31. mart) prvenstvenu utakmicu u Nišu, koja je završena rezultatom 1:1. Novosađani su imali rezultatsku prednost od 54. minuta, kada je mrežu domaćina pogodio Lazar Zličić, iako su gosti igrali s igračem manje od 47. minuta. Tada je sudija Bojan Nikolić crveni karton pokazao prvotimcu Voše Vinsentu Ezeu. Radnički je do izjednačenja stigao u 89. minutu, pogotkom rezerviste Nikole Stankovića.


Od kada je trener Veselinović seo na klupu Novosađana, praktično ni u jednom duelu nije mogao da računa na sve raspoložive snage. Tako će biti i večeras.

- Imamo određene kadrovske probleme, pri čemu mislim na neigranje kapitena Dušana Jovančića koji ima parne žute kartone. Pored njega, nećemo moći da računamo ni na Marka Vukasovića, koji već duže vreme vuče povredu stopala. Ostali igrači su zdravi i spremni da konkurišu za sastav.


Kladionice uz Nišlije

Proverili smo kakve kote nude kladionice za večerašnji susret u Nišu i uverili se da su više domaćih i jedan strani bukmejker u Radničkom prepoznali izrazitog favorita. Razlika između dve ekipe, po nama, nije baš tolika koliko sugerišu pomenute kvote, ali su u svetu klađenja ništa ne dešava bez razloga. Bilo kako bilo, kvota na pobedu Nišlija iznosi između 1,18 i 1,25, dok je za nerešen ishod ponuđena kvota od 5,35 do 5,50. Ako se, ipak, kladite na Vojvodinu, kvota na pobedu crveno-belih iz Novog Sada mogla bi da vam donese baš lepe pare, pošto na jedan uloženi, donosi između 10 i 11 dinara.  


Veoma je zanimljiva činjenica da utakmicu Radnički - Vojvodina sudi Petar Piper iz Čačka, arbitar kojeg Novosađani ne pamte ni po čemu lepom iz proteklog perioda, a posebno kada je delio pravdu u Nišu. Pomoćnici će mu biti Vladimir Jovanović, takođe iz Čačka, odnosno Nenad Kurčubić iz Kragujevca. Četvrti arbitar je Nišlija Danilo Grujić.

Utakmica na stadionu u Čairu igra se od 18 časova, bez TV prenosa.

A. Predojević

Autor:
Pošaljite komentar
Radovanović: Slatka pobeda i putokaz za budućnost

Radovanović: Slatka pobeda i putokaz za budućnost

04.05.2018. 12:04 12:06