clear sky
16°C
21.09.2024.
Нови Сад
eur
117.062
usd
104.8191
Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

Воша нерешено са учесником Лиге шампиона

30.01.2018. 20:00 20:02
Пише:
Извор: Dnevnik.rs

Веома захтевну проверу имали су фудбалери Војводине у другој тренинг-утакмици у Турској, наспрам њих нашла се екипа Марибора, учесник групне фазе Лиге шампиона.

(Од нашег специјалног извештача)

Била је то прилика за црвено-беле и њиховог тренера Илију Столицу да виде колико су урадили током протеклих 20 дана од када се налазе на окупу. Новосађани су одиграли веома добар сусрет, посебно у првих 60 минута, када су господарили тереном и показали да убрзано усвајају нови стил игре. Уосталом, тај део добили су резултатом 1:0, после гола који је већ у 6. минуту постигао десни бек Иван Лакићевић. Треба истаћи да су имали још неколико више него добрих прилика да савладају искусног чувара мреже словеначког тима Јасмина Хандановића.

Инсистирао је тренер Столица на мирној игри која полази из задње линије, а његови ученици су то и показали, остваривши много већи посед лопте. У сарадњи с голманима Перићем и Роцковим, Вукасовић и Саничанин су били покретачи напада, који су се настављали преко везног реда и запажених Путинчанина, Лазара Зличића, Езеа и Суботића, све до најистуренијег Михајловића. Пуну подршку имали су у бочним играчима Лакићевићу и Антићу и, све укупно, деловали су као екипа која зна шта жели и како то да оствари.

Лакићевић је, уз малу помоћ Колманића који је закачио лопту и променио јој смер, донео предност тиму из Новог Сада, а онда су прилике имали и Михајловић у 20, Вукасовић у 34, Езе у 38. и, после сјајне акције Вукасовића и Езеа, капитен Душан Јованчић у 57. минуту. За то време Марибор је запретио само преко Бохора у 47. и Млакара у 58. минуту.


Картинг и шопинг

Играчи Војводине у среду неће имати обавеза на терену, добили су слободан дан. После доручка сви заједно отићи ће у Анталију на вожњу картингом, а потом и у тржни центар, где ће моћи да обаве шопинг.

Подршка са трибине

Даниел Аврамовски и Александар Радовановић нису данас конкурисали за састав екипе због повреда. Они су бодрили саиграче с трибина и, иако нису били на терену, имали су пун учинак у добром издању и резултату Војводине.

Пауза Аврамовског потрајаће неко време, док се повратак у екипу Радовановића очекује већ од четвртка.


У наставку су на терен ушле комплетно нове поставе, с тим да су у црвено-белој опреми играли већином млађе снаге и играчи који се боре за прилику. Ни то, међутим, није омело тим из Србије да настави с истим начином игре, коју су красили дисциплина и фудбалски виц. Истина, Словенци су изједначили у 68. минуту преко Бајдеа, али је онда Воша пропустила да опет стекне предност после лепих прилика које су имали Калезић у 89. и Лазаревић у 90. минуту.

Темпо игре није опадао, па је у 97. минуту најмлађи првотимац тима из Новог Сада Михајло Нешковић постигао прелеп гол за вођство од 2:1. Био је то његов први погодак за сениорску екипу, а коначни резултат је у 101. минуту поставио искусни Маркос Таварез, који је био најприсебнији после одбитка од голмана Роцкова и изједначио резултат.

- Морам да будем задовољан, јер смо на путу којим треба да наставимо у сваком погледу – изјавио је Илија Столица. – С веома јаким ривалом, који је играо у Лиги шампиона, момци су пружили изузетно квалитетну партију у свим фазама игре. Наравно, увек има детаља које можемо да поправљамо, али морам да похвалим хтење свих играча, њихово залагање и укупну игру. Искрено, нисам чак ни очекивао да у овој фази рада прикажемо партију на овом нивоу. У другом делу Марибор је имао у саставу играче који су остварили милионске трансфере и имају огромно искуство, док смо ми у ватру пустили нашу децу рођену 1998, 1999. и 2000. године. Носили су се без страха с јаким противником и испунили су сва очекивања, чак сам још срећнији због оног што су приказали. Логично је то што смо играли боље него против Слована, играчи су схватили, посебно у наставку, на ком нивоу фудбала могу да се носе с ривалом.

Текст и фото: А. Предојевић

ВојводинаМарибор 2:2 (1:0)

БЕЛЕК: Игралиште СЦ Титаник Делукс Голф, гледалаца: 50, судија: Крис Јакубик (Пољска). Стрелци: Лакићевић у 6. и Нешковић у 97. за Војводину, а Бајде у 68. и Таварез у 101. минуту за Марибор. Жути картони: Суботић и Л. Зличић (Војводина),  Hoyić (Марибор).

ВОЈВОДИНА: Перић (Роцков), Лакићевић, Вукасовић, Саничанин, Антић, Путинчанин, Јованчић, Л. Зличић, Езе, Суботић, Михајловић. У других 60 минута играли су: Роцков (Перић), Лазаревић, Деветак, Веселиновић, Саничанин (Живковић), Вујановић, Месаровић, Нешковић, Цебара, Калезић, М. Зличић (Гајић).

МАРИБОР: Ј. Хандановић, Шулер, Врховец, Хотић, Захович, Вршич, Думбија, Милец, Колманић, Млакар, Бохар. У других 60 минута играли су: Ј. Хандановић (Готман), Хоџић, Пихлер, Таварез, Бајде, Дервишевић, Мешановић, Ускоковић, Коблар, Хорват, Крамарич, Жугељ.

Аутор:
Пошаљите коментар