clear sky
15°C
21.09.2024.
Нови Сад
eur
117.062
usd
104.8191
Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

Сви је избегавају, али пиво без пене није добро

19.01.2018. 19:22 19:26
Пише:
Извор: pixabay.com

Пивски сомелијер Макса Бејкер тврди да уколико точимо пиво избегавајући пену, онда то радимо погрешно

Наиме, како је објаснио уколико пијете пиво без пене, имаћете осећај надутости у стомаку.

Бејкер за часопис Бизнис Инсјадер каже да нагињање чаше и полагано точење  пива значи да ЦО2 остаје у пиву, односно не може да изветри.

То значи да угљен-диоксид иде право у ваш желудац што изазива надутост, а ствари се погоршавају ако пијете пиво и при томе једете грицкалице. Јер чим храна дође до желуца, почиње испуштање ЦО2.

Бејкер наводи да је најбољи начин точења пива да се нагна чашу и пиво сипа свом снагом, па чак и ако остане пуно пене.

Аутор:
Пошаљите коментар