Сви је избегавају, али пиво без пене није добро
19.01.2018.
19:22
19:26
Коментари (0)
Пивски сомелијер Макса Бејкер тврди да уколико точимо пиво избегавајући пену, онда то радимо погрешно
Наиме, како је објаснио уколико пијете пиво без пене, имаћете осећај надутости у стомаку.
Бејкер за часопис Бизнис Инсјадер каже да нагињање чаше и полагано точење пива значи да ЦО2 остаје у пиву, односно не може да изветри.
То значи да угљен-диоксид иде право у ваш желудац што изазива надутост, а ствари се погоршавају ако пијете пиво и при томе једете грицкалице. Јер чим храна дође до желуца, почиње испуштање ЦО2.
Бејкер наводи да је најбољи начин точења пива да се нагна чашу и пиво сипа свом снагом, па чак и ако остане пуно пене.