Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

Рецепт дана: Шненокле

29.12.2017. 16:24 16:28
Пише:
Фото: Youtube Printscreen

У питању је старинска посластица коју и данас многи обожавају.

Састојци:

- 1 л млека,

- 4 јајета,

- 6 кашика шећера,

- 2 кесице ванил шећера,

- 2 кашике брашна

Припрема:

1. Одвојити жуманца од беланаца.

2. Сипати млеко у шерпу са дебљим дном и укључити ринглу на средњу јачину.

3. Док се млеко греје, чврсто умутити беланца.

4. Смањити јачину рингле на најмање и у млеко које струји супеном кашиком убацивати кнедле од улупаних беланаца.

5. Кад почну да нарастају, окренути их да се скувају и с друге стране. 6. Готове кнедле решеткастом кашиком вадити из шерпе и ређати у посуду из које ће бити служени.

7. Млеко склонити с ватре.

8. Жуманцима додати шећер и ванил шећер, па добро умутити.

9. Додати брашно и прво их лагано умешати варјачом, па тек онда миксером.

10. У добијену смесу улити кутлачу-две топлог млека, па промешати варјачом док се не сједини.

11. Млеко вратити на ринглу, укључити на тихо, па уз непрестано мешање лагано уливати умућена жуманца.

12. Наставити с мешањем док се не добије густи крем.

13. Чим крем буде готов, прелити њиме поређане кнедле и оставити да се добро охлади.

Пише:
Пошаљите коментар
Рецепт дана: Намаз од шампињона

Рецепт дана: Намаз од шампињона

21.12.2017. 12:01 12:04
Рецепт дана: Посне пуњене паприке

Рецепт дана: Посне пуњене паприке

19.12.2017. 08:33 08:38