clear sky
14°C
21.09.2024.
Нови Сад
eur
117.062
usd
104.8191
Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

Фрушкогорац јесењи првак Градске лиге Новог Сада

06.12.2017. 12:58 13:00
Пише:
Извор: Фрушкогорац из Сремске Каменице, фото: Д. Иванић

Након неколико година таворења главна спортска тема у Сремској Каменици је фудбалска.

Екипа Фрушкогорца се након јесењег дела у најнижем степену такмичења заслужено нашла на првом месту. Каменичани су за 12 кола остварили 9 победа, 2 нерешена резултата уз само један пораз и са 29 бодова два више од Милетића први пресекли  циљну врпцу Градске лиге Новог Сада.

Да се исплатио рад на дуге стазе доказала је нова управа на челу са председником Дарком Лазаревићем, подпредседницима Душаном Радомировићем и  Браниславом Шаиновићем, секретаром Гораном Шимићем уз помоћ месне заједнице и господина Љубомира Ласице. Клуб су преузели  пре две године у великим дуговима. Приоритет је био превасходно стављање клуба на здраве ноге, а четврто место освојено пре две сезоне био је и резултатски помак.

„Када смо преузели клуб је био на корак од гашења, блокиран рачун, искључени струја и вода, дуговања према јавним предузећима су били милионска, па је први задатак био да у ходу покушамо да вратимо дуговања. На наше велико задоволство праву причу за ревитализацију Фрушкогорца препознали су и челни људи Каменице и председник Месне заједнице господин Ласица. Сада после успешно обављене битке, могу искрено да кажем да су осим великих ентузијаста у клубу  допринос и подршку дали и градоначелник Новог Сада Милош Вучевић, члан Градског већа за омадину и спорт  Огњен Цвјетичанини начелник управе за спорт Властимир Мастиловић. Наравно да су „лепу причу“ препознали и бројни спонзори: Пут инвест, Транс нафта, ЈКП Пут, Буха инвест, Топлана, Паркинг сервис и Флајинг Дачман. Успели смо да уз репрограм вратимо сва дуговања и ову такмичарску сезону дочекамо са пуно жеља и надања“, каже бивши првотимац и подпредседник клуба Душан Радомировић.    

Сложну дружину на путу ка јесењим почастима водио је тренер Светозар Мијин. Бивши интернационалац и репрезентативац у хокеју  на леду наставио је пут који је успешно започео колега Милош Наодовић који је остао у стручном штабу са Владимиром Ранисављевићем, бившим голманом футсал репрезентације Србије.

„Допале су у ми се амбиције и начин на који је клуб функционисао. Заједничким снагама оформили смо играчки кадар који је уз стручни рад јесењу полусезону изнео на прави начин. Труд нам се у потпуности исплатио. Освојили смо јесењу титулу квалитетним нападачким приступом. Једини пораз у првенству доживели смо у заиста тешким временским условима у Бегечу против Бачке (1:0). Сигурно је да смо могли имати и који бод више, али и овако је добро“, задовољно ће Мијин.

Сигурно да је у првом делу првенства најбољи играч клуба био први стрелац Немања Бркљача. Постигао је чак 15 голова, који су донели пуно радости.  

„Јесења титула није случајна већ плод здраве атмосфере у тиму и око њега. Лично не би желео никог посебно да истакнем. Квалитет појединаца био је подређен игри колектива. Сваки понаособ почев од голмана Боројевића и Симића, капитена Поповића, Фелећа, Керавице, Дарка и Марка Васојевића, Перовића, Беговића, Јокића Кукурузовића, Јефтића, Караћа, Варничића, Милосавића, Глишића, Мијавеца до најбољег стрелца Бркљаче дао је пун допринос првом месту. Посебна прича уз агилну управу били су и навијачи „Кама мама“ који су нас коректно бодрили у свим утакмицама, а ми смо им на крају донели пуно радости“, задовољно ће на крају тренер Фрушкогорца Мијић.

Како из Фрушкогорца истичу јесења титула биће им само подстрех да и на пролеће ништа не препусте случају. Најављују нека појачања уз велике жеље да  стогодишњицу  постојања дочекају барем у војвођанској лиги. Да су се Каменичани определили на квалитетан рад на дуге стазе говори чињеница да у клубу уз први тим успешно функционишу и млађе категорије.

М. Поповић

Аутор:
Пошаљите коментар
Градска лига Новог Сада: Каменичанима јесење почасти

Градска лига Новог Сада: Каменичанима јесење почасти

21.11.2017. 11:59 12:09