Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

Fruškogorac jesenji prvak Gradske lige Novog Sada

06.12.2017. 12:58 13:00
Piše:
Izvor: Fruškogorac iz Sremske Kamenice, foto: D. Ivanić

Nakon nekoliko godina tavorenja glavna sportska tema u Sremskoj Kamenici je fudbalska.

Ekipa Fruškogorca se nakon jesenjeg dela u najnižem stepenu takmičenja zasluženo našla na prvom mestu. Kameničani su za 12 kola ostvarili 9 pobeda, 2 nerešena rezultata uz samo jedan poraz i sa 29 bodova dva više od Miletića prvi presekli  ciljnu vrpcu Gradske lige Novog Sada.

Da se isplatio rad na duge staze dokazala je nova uprava na čelu sa predsednikom Darkom Lazarevićem, podpredsednicima Dušanom Radomirovićem i  Branislavom Šainovićem, sekretarom Goranom Šimićem uz pomoć mesne zajednice i gospodina Ljubomira Lasice. Klub su preuzeli  pre dve godine u velikim dugovima. Prioritet je bio prevashodno stavljanje kluba na zdrave noge, a četvrto mesto osvojeno pre dve sezone bio je i rezultatski pomak.

„Kada smo preuzeli klub je bio na korak od gašenja, blokiran račun, isključeni struja i voda, dugovanja prema javnim preduzećima su bili milionska, pa je prvi zadatak bio da u hodu pokušamo da vratimo dugovanja. Na naše veliko zadovolstvo pravu priču za revitalizaciju Fruškogorca prepoznali su i čelni ljudi Kamenice i predsednik Mesne zajednice gospodin Lasica. Sada posle uspešno obavljene bitke, mogu iskreno da kažem da su osim velikih entuzijasta u klubu  doprinos i podršku dali i gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević, član Gradskog veća za omadinu i sport  Ognjen Cvjetičanini načelnik uprave za sport Vlastimir Mastilović. Naravno da su „lepu priču“ prepoznali i brojni sponzori: Put invest, Trans nafta, JKP Put, Buha invest, Toplana, Parking servis i Flajing Dačman. Uspeli smo da uz reprogram vratimo sva dugovanja i ovu takmičarsku sezonu dočekamo sa puno želja i nadanja“, kaže bivši prvotimac i podpredsednik kluba Dušan Radomirović.    

Složnu družinu na putu ka jesenjim počastima vodio je trener Svetozar Mijin. Bivši internacionalac i reprezentativac u hokeju  na ledu nastavio je put koji je uspešno započeo kolega Miloš Naodović koji je ostao u stručnom štabu sa Vladimirom Ranisavljevićem, bivšim golmanom futsal reprezentacije Srbije.

„Dopale su u mi se ambicije i način na koji je klub funkcionisao. Zajedničkim snagama oformili smo igrački kadar koji je uz stručni rad jesenju polusezonu izneo na pravi način. Trud nam se u potpunosti isplatio. Osvojili smo jesenju titulu kvalitetnim napadačkim pristupom. Jedini poraz u prvenstvu doživeli smo u zaista teškim vremenskim uslovima u Begeču protiv Bačke (1:0). Sigurno je da smo mogli imati i koji bod više, ali i ovako je dobro“, zadovoljno će Mijin.

Sigurno da je u prvom delu prvenstva najbolji igrač kluba bio prvi strelac Nemanja Brkljača. Postigao je čak 15 golova, koji su doneli puno radosti.  

„Jesenja titula nije slučajna već plod zdrave atmosfere u timu i oko njega. Lično ne bi želeo nikog posebno da istaknem. Kvalitet pojedinaca bio je podređen igri kolektiva. Svaki ponaosob počev od golmana Borojevića i Simića, kapitena Popovića, Feleća, Keravice, Darka i Marka Vasojevića, Perovića, Begovića, Jokića Kukuruzovića, Jeftića, Karaća, Varničića, Milosavića, Glišića, Mijaveca do najboljeg strelca Brkljače dao je pun doprinos prvom mestu. Posebna priča uz agilnu upravu bili su i navijači „Kama mama“ koji su nas korektno bodrili u svim utakmicama, a mi smo im na kraju doneli puno radosti“, zadovoljno će na kraju trener Fruškogorca Mijić.

Kako iz Fruškogorca ističu jesenja titula biće im samo podstreh da i na proleće ništa ne prepuste slučaju. Najavljuju neka pojačanja uz velike želje da  stogodišnjicu  postojanja dočekaju barem u vojvođanskoj ligi. Da su se Kameničani opredelili na kvalitetan rad na duge staze govori činjenica da u klubu uz prvi tim uspešno funkcionišu i mlađe kategorije.

M. Popović

Autor:
Pošaljite komentar
Gradska liga Novog Sada: Kameničanima jesenje počasti

Gradska liga Novog Sada: Kameničanima jesenje počasti

21.11.2017. 11:59 12:09