overcast clouds
20°C
20.09.2024.
Нови Сад
eur
117.058
usd
105.2585
Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

Вучић: Одлука о изборима идуће недеље, ја сам против

10.11.2017. 08:21 08:40
Пише:
Извор: Dnevnik.rs

Српска напредна странка идуће недеље требало да донесе став о расписивању парламентарних избора,  заједно са београдским, саопштио је јуче председник Србије и лидер напредњака Александар Вучић. 

Каже да не зна какву ће странка донети одлуку, додајући да су изнети аргументи за и против.  Он је, како је поновио, изнео аргументе против парламентарних избора.

Новинарима је током обиласка Београда на води рекао да је важно је да се покаже озбиљност, " јер су пред нама велики проблеми који треба да се решавају наредних година ". Подсетио је да је СНС изгубила председничке изборе у Београду, али је убедљиво победила у остатку Србије, и да " не би било фер да се на локалним изборима покривају републички резултати ".

“ Не треба да личимо на оне који се крију иза псовки упућене мени, који мисле да је то довољно за освајање гласова. Сматрам да има много важних кључних питања у наредној и наредне две године које морамо да решимо. Мислим да није време за парламентарне изборе”, истакао је Вучић. Наводи  " да неки улазе у политику због славе, а други како би напунили себи џепове ", те додао да СНС не припада тој последњој групи људи, док зна да је политичким противницима то био циљ. Како каже, они који траже да ОЕБС прати изборе апсолутни су фаворити у Београду и имају огромну предност, али не могу да забране другима да се боре. 

СНС је изгубила председничке изборе у Београду, али је убедљиво победила у остатку Србије, и не би било фер да се на локалним изборима покривају републички резултати(Александар Вучић)

"Ми ћемо се борити, немојте да нам забраните што ћемо се борити да покажемо шта смо радили и колико смо смањили дугове ", рекао је Вучић.

“Ако се уздате у неког другог и ако сте неспособни да покријете бирачка места у Београду, ми ћемо да вам чувамо и нећемо ништа да узмемо, као што нисмо ни на председничким”,  поручио је опозицији. Истиче да је  "важно да људи разумеју, ја се трудим, од јутрос сам у шест сати испраћао важне госте на аеродром, отишао у канцеларију и радићу до касно вечерас".


Аргументи

Вучић је предочио је да они  који су за парламентарне изборе, наводе као аргумент да би, расписивањем избора у фебруару, добили четири године потпуног мира, чиме би могли у потпуности да се посветимо европском путу и решавању проблема. " То је снажан аргумент, али сам остао при свом ставу. Разговараћемо и верујем да ћемо следеће недеље имати решење", нагласио је.


 

“Они који би да раде 30 минута дневно траже спас у неком другом, још рачунају да ако дође неко други, по могућству из иностранства, да не морају ништа да раде, да не морају да имају никакву политику”,  закључио је Вучић. Како је рекао, три најближа сарадника, сва тројица из ДС- а, Шутановац, Ђилас и Шапић иду у три линије, а у ствари ту нема никакве разлике, заједно су највећи дуг направили, урушавали град.  Неће грађани више да гласају за нераднике ", категоричан је. Истиче да представници бивше београдске власти помоћу трикова желе да прикажу да су дугови које су оставили мањи и најављује да ће јавност моћи тачно да види како је сваки динар потрошен и како је актуелно руководство Града смањило тај дуг за око 500 милиона евра.

Упитан да коментарише написе о томе да ће бивши председник Србије Томислав Николић основати нову странку и да ли је можда са Николићем о томе разговарао, рекао је да тако нешто од њега није чуо и да не верује у то.


Ивица зна, или…

Председник Србије  каже да изјаву лидера СПС-а Ивице Дачића о томе да ће " београдски избори бити мера Вучићевог останка на власти " види као позив лидера социјалиста да мотивише људе да изађу на изборе.

“Можда Ивица зна нешто што ја не знам насмејао се Вучић, уз опаску:

"Али локални избори су локални". Он лично, поновио је, неће се кандидовати на следећим председничким изборима. Но, уверен је да ће на тим изборима победити онај кога он буде подржао у председничкој кампањи.”

Вучић није желео да коментарише кривичну пријаву Министарства грађевине против бившег министра и функционера СПС Милутина Мркоњића, наводећи да није ни тужилац нити судија, али је поручио да ће сви започети пројекти бити завршени.


Председник државе оцењује да је изјава председника Европске комисије Жан Клода Јункера, веома је охрабрујућа за грађане, који су могли да чују да ЕК рачуна на Србију као чланицу пре 2025. године. " Чини ми се да смо први пут на такав начин добили јасну визуру наше будућности ", рекао је Вучић. Како је истакао, пред Србијом је још доста посла који треба да уради, те нам, како каже, остаје да будемо храбри и одлучни и покушамо да урадимо све да до 2023. године постанемо чланица ЕУ.

“ То увек зависи од нас и нашег рада, већим делом, али и од одлуке земаља чланица, као и од односа према Косову и Метохији, да будем сасвим отворен”,  навео је Вучић, поручујући да у земљи мора да се разговара како ћемо решавати наше односе са Приштином. Наводећи да има оних који не желе ни да разговарају,  захвалио је свима онима који то желе и додао да је много научио са округлог стола на којем су разговарали правници, те да очекује да много тога чује и на скупу у Матици српској и оном који ће окупити невладин сектор.


Уверен у способност Стефановића

Вучић је објаснио да је за секретара Савета за националну безбедност именовао министра Небојшу Стефановића јер је уверен у његове способности. Казао је  да се не сећа да је неко говорио о "партијској држави " када је на то место био постављен Миодраг Ракић из ДС-а.

„Тада је то било у реду, а данас нам иста та ДС, али и Јанковић, Јеремић говоре да не ваља што је министар постављен, а добро је кад је то био шеф кабинета Бориса Тадића”, рекао је Вучић. Подсетио је и да су раније "неки дизали тираже транскриптима ", истичући  да тога нема откако је он сам шеф Бироа за координацију служби безбедности. 


“ Мој посао је да се посветим проблемима и молим оне који би да се сакрију иза некога и нечега нека то чине и убудуће, само немој да ометају оне који хоће да раде и желе да Србија иде напред. Неко мора да доноси одлуке, да се бави послом, а не само мржњом и да твитује”, казао је председник Србије.

С.Станковић

Аутор:
Пошаљите коментар
Вучић: Одлука о изборима идуће недеље

Вучић: Одлука о изборима идуће недеље

09.11.2017. 12:07 13:44