Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

Vučić: Odluka o izborima iduće nedelje, ja sam protiv

10.11.2017. 08:21 08:40
Piše:
Izvor: Dnevnik.rs

Srpska napredna stranka iduće nedelje trebalo da donese stav o raspisivanju parlamentarnih izbora,  zajedno sa beogradskim, saopštio je juče predsednik Srbije i lider naprednjaka Aleksandar Vučić. 

Kaže da ne zna kakvu će stranka doneti odluku, dodajući da su izneti argumenti za i protiv.  On je, kako je ponovio, izneo argumente protiv parlamentarnih izbora.

Novinarima je tokom obilaska Beograda na vodi rekao da je važno je da se pokaže ozbiljnost, " jer su pred nama veliki problemi koji treba da se rešavaju narednih godina ". Podsetio je da je SNS izgubila predsedničke izbore u Beogradu, ali je ubedljivo pobedila u ostatku Srbije, i da " ne bi bilo fer da se na lokalnim izborima pokrivaju republički rezultati ".

“ Ne treba da ličimo na one koji se kriju iza psovki upućene meni, koji misle da je to dovoljno za osvajanje glasova. Smatram da ima mnogo važnih ključnih pitanja u narednoj i naredne dve godine koje moramo da rešimo. Mislim da nije vreme za parlamentarne izbore”, istakao je Vučić. Navodi  " da neki ulaze u politiku zbog slave, a drugi kako bi napunili sebi džepove ", te dodao da SNS ne pripada toj poslednjoj grupi ljudi, dok zna da je političkim protivnicima to bio cilj. Kako kaže, oni koji traže da OEBS prati izbore apsolutni su favoriti u Beogradu i imaju ogromnu prednost, ali ne mogu da zabrane drugima da se bore. 

SNS je izgubila predsedničke izbore u Beogradu, ali je ubedljivo pobedila u ostatku Srbije, i ne bi bilo fer da se na lokalnim izborima pokrivaju republički rezultati(Aleksandar Vučić)

"Mi ćemo se boriti, nemojte da nam zabranite što ćemo se boriti da pokažemo šta smo radili i koliko smo smanjili dugove ", rekao je Vučić.

“Ako se uzdate u nekog drugog i ako ste nesposobni da pokrijete biračka mesta u Beogradu, mi ćemo da vam čuvamo i nećemo ništa da uzmemo, kao što nismo ni na predsedničkim”,  poručio je opoziciji. Ističe da je  "važno da ljudi razumeju, ja se trudim, od jutros sam u šest sati ispraćao važne goste na aerodrom, otišao u kancelariju i radiću do kasno večeras".


Argumenti

Vučić je predočio je da oni  koji su za parlamentarne izbore, navode kao argument da bi, raspisivanjem izbora u februaru, dobili četiri godine potpunog mira, čime bi mogli u potpunosti da se posvetimo evropskom putu i rešavanju problema. " To je snažan argument, ali sam ostao pri svom stavu. Razgovaraćemo i verujem da ćemo sledeće nedelje imati rešenje", naglasio je.


 

“Oni koji bi da rade 30 minuta dnevno traže spas u nekom drugom, još računaju da ako dođe neko drugi, po mogućstvu iz inostranstva, da ne moraju ništa da rade, da ne moraju da imaju nikakvu politiku”,  zaključio je Vučić. Kako je rekao, tri najbliža saradnika, sva trojica iz DS- a, Šutanovac, Đilas i Šapić idu u tri linije, a u stvari tu nema nikakve razlike, zajedno su najveći dug napravili, urušavali grad.  Neće građani više da glasaju za neradnike ", kategoričan je. Ističe da predstavnici bivše beogradske vlasti pomoću trikova žele da prikažu da su dugovi koje su ostavili manji i najavljuje da će javnost moći tačno da vidi kako je svaki dinar potrošen i kako je aktuelno rukovodstvo Grada smanjilo taj dug za oko 500 miliona evra.

Upitan da komentariše napise o tome da će bivši predsednik Srbije Tomislav Nikolić osnovati novu stranku i da li je možda sa Nikolićem o tome razgovarao, rekao je da tako nešto od njega nije čuo i da ne veruje u to.


Ivica zna, ili…

Predsednik Srbije  kaže da izjavu lidera SPS-a Ivice Dačića o tome da će " beogradski izbori biti mera Vučićevog ostanka na vlasti " vidi kao poziv lidera socijalista da motiviše ljude da izađu na izbore.

“Možda Ivica zna nešto što ja ne znam nasmejao se Vučić, uz opasku:

"Ali lokalni izbori su lokalni". On lično, ponovio je, neće se kandidovati na sledećim predsedničkim izborima. No, uveren je da će na tim izborima pobediti onaj koga on bude podržao u predsedničkoj kampanji.”

Vučić nije želeo da komentariše krivičnu prijavu Ministarstva građevine protiv bivšeg ministra i funkcionera SPS Milutina Mrkonjića, navodeći da nije ni tužilac niti sudija, ali je poručio da će svi započeti projekti biti završeni.


Predsednik države ocenjuje da je izjava predsednika Evropske komisije Žan Kloda Junkera, veoma je ohrabrujuća za građane, koji su mogli da čuju da EK računa na Srbiju kao članicu pre 2025. godine. " Čini mi se da smo prvi put na takav način dobili jasnu vizuru naše budućnosti ", rekao je Vučić. Kako je istakao, pred Srbijom je još dosta posla koji treba da uradi, te nam, kako kaže, ostaje da budemo hrabri i odlučni i pokušamo da uradimo sve da do 2023. godine postanemo članica EU.

“ To uvek zavisi od nas i našeg rada, većim delom, ali i od odluke zemalja članica, kao i od odnosa prema Kosovu i Metohiji, da budem sasvim otvoren”,  naveo je Vučić, poručujući da u zemlji mora da se razgovara kako ćemo rešavati naše odnose sa Prištinom. Navodeći da ima onih koji ne žele ni da razgovaraju,  zahvalio je svima onima koji to žele i dodao da je mnogo naučio sa okruglog stola na kojem su razgovarali pravnici, te da očekuje da mnogo toga čuje i na skupu u Matici srpskoj i onom koji će okupiti nevladin sektor.


Uveren u sposobnost Stefanovića

Vučić je objasnio da je za sekretara Saveta za nacionalnu bezbednost imenovao ministra Nebojšu Stefanovića jer je uveren u njegove sposobnosti. Kazao je  da se ne seća da je neko govorio o "partijskoj državi " kada je na to mesto bio postavljen Miodrag Rakić iz DS-a.

„Tada je to bilo u redu, a danas nam ista ta DS, ali i Janković, Jeremić govore da ne valja što je ministar postavljen, a dobro je kad je to bio šef kabineta Borisa Tadića”, rekao je Vučić. Podsetio je i da su ranije "neki dizali tiraže transkriptima ", ističući  da toga nema otkako je on sam šef Biroa za koordinaciju službi bezbednosti. 


“ Moj posao je da se posvetim problemima i molim one koji bi da se sakriju iza nekoga i nečega neka to čine i ubuduće, samo nemoj da ometaju one koji hoće da rade i žele da Srbija ide napred. Neko mora da donosi odluke, da se bavi poslom, a ne samo mržnjom i da tvituje”, kazao je predsednik Srbije.

S.Stanković

Autor:
Pošaljite komentar
Vučić: Odluka o izborima iduće nedelje

Vučić: Odluka o izborima iduće nedelje

09.11.2017. 12:07 13:44