Рецепт дана: Ћуфте са туњевином
08.11.2017.
10:31
10:34
Коментари (0)
Једноставан, здрав и укусан оброк, у ком могу да уживају и они који баш нису неки љубитељи меса.
Састојци:
- 2 конзерве туњевине,
- главица црног лука,
- 3 чена белог лука,
- ½ струка празилука,
- 1 црвена паприка,
- 4 кашике презле,
- 2 кашике воде,
- кашика соја соса,
- ½ кашике парадајз пиреа,
- кашика сувог першуна,
- капичица густина,
- со и бибер по укусу
Припрема:
1. Туњевину добро оцедите од уља, па јој додате ситно сецкано поврће.
2. Помешати соја сос са густином, парадајз пиреом и две кашике воде, па их додати смеси од туњевине и на крају све добро промешати.
3. Од добијене смесе формирати лоптице, уваљати их нежно у брашно и пржити у врелом уљу.
4. Ћуфтице пећи у рерни на 220 степени око 15 минута.