Рецепт дана: Ћуфтице од туњевине са шпагетама
У питању је нешто другачији начин припреме ћуфти који морате да испробате.
Састојци:
- 400 г шпагета,
- 320 г туњевине у конзерви,
- 1 јаје,
- 50 г презле,
- першуново лишће,
- 500 г парадајза,
- чен белог лука,
- гранчица рузмарина,
- уље,
- со и бибер по укусу
Припрема:
1. Туњевину оцедити од уља, па помешати с презлом и жуманцетом.
2. Додати ситно исецкан першунов лист, посолити и побиберити по укусу.
3. Беланце улупати виљушком, па сјединити с prеthodnom смесом.
4. Обликовати 12 лоптица, па их кратко испржити са свих страна у загрејаном уљу да порумене.
5. Извадити их и оставити на топлом.
5. На масноћи од ћуфтица испржити ситно сецкани бели лук.
6. Парадајз кратко бланширати у води, па скинути љуску и исећи га на коцкице.
7. Додати га у тигањ с луком, па посолити и побиберити по укусу.
8. Убацити измрвљене листове рузмарина и динстати док сос не достигне жељену густину.
9. Шпагете обарити у сланој води, па их процедити.
10. Ћуфтице послужити уз шпагете преливене припремљеним сосом.