Амерички магазин о ракији - есенција српског бића
БЕОГРАД: Амерички магазин „Wine Enthysiast“ објавио је чланак о ракији, у којем је она описује као важан сегмент културног наслеђа и „есенцију српског бића“.
Како је саопштила Туристичка организација Београда (ТОБ), новинарка Кристин Вуковић у свом чланку, ракију описује стиховима Моме Капора.
У ракији је есенција српског бића, најпре радост, затим свечаност укуса, затим бес, самилост, осећање да је свет добар и да су сви који пију пријатељи, поручила је цитирајући српског песника.
Она је дала осврт на историјат ракије, порекло назива као и њену употребу кроз векове.
Кроз дегустацију ракије у неколико београдских ресторана, она је описала начин прављења ракије од различитих врста воћа, као и њено комбиновање са храном.
Новинарки Вуковић, домаћин је у Београду била ТОБ, а директор те организације Миодраг Поповић каже како људи у Србији третирају ракију као лек.
Он наводи да употреба ракије у медицинске сврхе датира далеко у прошлост, а да је данас незаобилазни део обележавања сваког значајног догађаја.