Рецепт дана: Чорбица са пилетином и поврћем
05.08.2017.
11:37
11:41
Коментари (0)
За данашњи ручак предлажемо да спремите лагану, а хранљиву чорбу око које дефинитивно нећете имати превише посла.
Састојци:
- главица црног лука,
- шаргарепа средње величине,
- већи кромпир,
- 150 г пилећег белог меса,
- со и бибер по укусу,
- свеж першунов лист,
- кашика сунцокретовог уља
Припрема:
1. Исећи лук, поврће и месо на коцкице.
2. Пропржити лук на врло мало уља, па затим додати шаргарепу, кромпир и месо.
3. Све заједно кратко пропржити.
4. Пропржене састојке налити водом у којој се кувало бело месо и кувати све заједно око 15 минута.
5. Када је чорба готова, додати зачине и свеж першунов лист.