Рецепт дана: Пита са пилетином
Припрема овог јела није превише компликована и захтевна, али је зато ужитак загарантован.
Састојци (за тесто):
- 360 г пшеничног брашна,
- кашичица соли,
- 60 г путера,
- 10 кашика воде,
- 1 јаје
За фил:
- 10 г путера,
- 300 г пилећег филеа,
- 1 кромпир,
- 1 шаргарепа,
- 10 свежих шампињона
Припрема:
1. Просејати брашно, па га замесити са сољу, путером, водом и истученим јајетом.
2. Заролати у куглу и оставити са стране, док не направите фил. 3. загрејати путер у тигању, па додати лук и месо.
3. Пржити док не добије боју, па додати исецкан кромпир, шаргарепу и шампињоне.
4. Зачинити мускатним орашчићем, посолити и побиберити.
5. Угријати још кашику уља у тигању, па додати брашно и воду.
6. Кувати док се не добије густ сос, који затим треба додати смеси с пилетином.
7. Оставити га са стране да се охлади.
8. Развити тесто, па га ставити у плех за печење и нафиловати.
9. Заролати и прелити размућеним јајетом.
10. Пећи на 200 степени око пола сата.