Рецепт дана: Сочне тортиље
Време је за један штедљиви рецепт, тачније јело које ћете припремити од остатака јучерашњег ручка или вечере.
Састојци:
- паковање готових тортиља,
- остаци меса од печења,
- парадајз,
- лук,
- рукола,
- 200 г качкаваља,
- 200 г павлаке
Припрема:
1. Парадајз исећи на колутове, лук на ребарца, а месо на ситније комаде.
2. Лист тортиље ставити у загрејан тигањ, премазати га павлаком и посути наренданим качкаваљем.
2. Кад качкаваљ почне да се топи, преко њега поређати колутове парадајза, лук, месо и руколу.
3. Други лист тортиље такође премазати павлаком и посути качкаваљем, па намазаном страном преклопите нафиловану тортиљу у тигању.
4. Благо притиснути и кад осетите да је отопљени сир спојио листове тортиља, извадити из тигања.
5. Исећи на троуглове и јело је спремно.