Рецепт дана: Медитеранска пилетина
19.06.2017.
09:27
09:31
Коментари (0)
Пилетини „пресвученој“ у медитеранску маринаду нико неће моћи да одоли.
Састојци:
- 4 комада пилетине (црно месо, батак, карабатак),
. 4 кашике јогурта,
- 1 дл пасираног парадајза,
- 2 чена белог лука,
- 3 кашике маслиновог уља,
- босиљак,
- со и бибер по укусу
Припрема:
1. У већој чинији добро измешати све састојке.
2. Додати пилетину и прекрити је маринадом са свих страна.
3. Оставити у фрижидеру два сата.
3. Пилетину извадити пола сата пре печења и оставити на собној температури.
4. На средње загрејаном роштиљу или у грил тигању пећи пилетину 30-40 минута уз чешће окретање.
5. Послужити топло уз мешану салату.