Рецепт дана: Плазма торта
Једе вам се нешто слатко, али баш и нисте расположени да поред рерне проведете нешто мање од сат времена како бисте се засладили? Имамо решење – ова је торта пођеднако слатка, колико и лака за припремити.
Састојци:
За пишкоту:
– 200 г млевене плазме,
– 125 г маслаца,
– 2 кашике меда,
– 3 кашике еурокрема
За фил:
– 500 мл слатке павлаке,
– 200 г млечне чоколаде,
– 200 г беле чоколаде,
– 2 шлаг крема,
– 150 – 200 мл млека за припрему шлага
Припрема:
1. Млевену плазму, маслац и мед ставити у посуду и измиксати.
2. Смесу потом ставити на дно калупа и равномерно распоредити.
3. Пишкоту премазати еурокремом и ставити у фрижидер да се мало „стегне“ док припремате фил.
4. У 250 милилитара измиксане слатке павлаке сипати отопљену млечну чоколаду (отопити је на пари), а у других 250 милилитара ставити белу чоколаду.
5. Пишкоту премазати прво белим, па потом црним филом и на крају све премазати шлагом.
6. Торту оставити у калупу преко ноћи.