light rain
11°C
26.11.2024.
Нови Сад
eur
116.9975
usd
111.6175
Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

Рецепт дана: Плазма торта

15.05.2017. 17:10 17:14
Пише:
Фото: www.freeimages.com

Једе вам се нешто слатко, али баш и нисте расположени да поред рерне проведете нешто мање од сат времена како бисте се засладили? Имамо решење – ова је торта пођеднако слатка, колико и лака за припремити.

Састојци:

За пишкоту:

– 200 г млевене плазме,

– 125 г маслаца,

– 2 кашике меда,

– 3 кашике еурокрема

За фил:

– 500 мл слатке павлаке,

– 200 г млечне чоколаде,

– 200 г беле чоколаде,

– 2 шлаг крема,

– 150 – 200 мл млека за припрему шлага

Припрема:

1. Млевену плазму, маслац и мед ставити у посуду и измиксати.

2. Смесу потом ставити на дно калупа и равномерно распоредити.

3. Пишкоту премазати еурокремом и ставити у фрижидер да се мало „стегне“ док припремате фил.

4. У 250 милилитара измиксане слатке павлаке сипати отопљену млечну чоколаду (отопити је на пари), а у других 250 милилитара ставити белу чоколаду.

5. Пишкоту премазати прво белим, па потом црним филом и на крају све премазати шлагом.

6. Торту оставити у калупу преко ноћи.

Пише:
Пошаљите коментар
Рецепт дана: Канелони са спанаћем

Рецепт дана: Канелони са спанаћем

02.05.2017. 16:56 17:04
Рецепт дана: Албино паста

Рецепт дана: Албино паста

10.05.2017. 10:39 10:45