Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

Рецепт дана: Кифлице са маком

15.04.2017. 12:10 12:18
Пише:
Фото: www.freeimages.com

На плех ставити папир за печење, на њега поређати кифлице и оставити их на собној темепратури неких пола сата.

Састојци:

400 г брашна,

4 кашике шећера,

1 врећица ванил шећера,

пола врећице сувог квасца,

250 мл млаког млека,

2 жуманцета,

5 кашика уља (може и маст или маслац),

нарибана корица једног лимуна

 

За фил:

200 г мака,

6 кашика шећера,

1 врећица ванил шећера,

100 мл млека,

50 г сувог грожђа

 

За премазивање:

1 јаје,

1 кашика млека

 

Припрема:

1. Спојити све суве састојке, додати им мокре и умесити глатко тесто.

2. Оставити тестоа на топлом да се удвостручи.

3. У међувремену скувати мак у млеку, па додати остале састојке. Кувати неколико минута док не проври.

4. Оставите фил да се хлади.

5. Кад тесто нарасте, разваљати га у правоугаоник дебљине око 5 mm, па ножем сећи троуглове жељене величине.

6. На шири део троугла ставити фил, па заролати у кифлицу.

7. Премазати кифилице мешавином јајета и млека и ставити у prеthodno загрејану рерну на 200 степени и пећи око 20 минута.

Пише:
Пошаљите коментар