Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

Recept dana: Kiflice sa makom

15.04.2017. 12:10 12:18
Piše:
Foto: www.freeimages.com

Na pleh staviti papir za pečenje, na njega poređati kiflice i ostaviti ih na sobnoj temepraturi nekih pola sata.

Sastojci:

400 g brašna,

4 kašike šećera,

1 vrećica vanil šećera,

pola vrećice suvog kvasca,

250 ml mlakog mleka,

2 žumanceta,

5 kašika ulja (može i mast ili maslac),

naribana korica jednog limuna

 

Za fil:

200 g maka,

6 kašika šećera,

1 vrećica vanil šećera,

100 ml mleka,

50 g suvog grožđa

 

Za premazivanje:

1 jaje,

1 kašika mleka

 

Priprema:

1. Spojiti sve suve sastojke, dodati im mokre i umesiti glatko testo.

2. Ostaviti testoa na toplom da se udvostruči.

3. U međuvremenu skuvati mak u mleku, pa dodati ostale sastojke. Kuvati nekoliko minuta dok ne provri.

4. Ostavite fil da se hladi.

5. Kad testo naraste, razvaljati ga u pravougaonik debljine oko 5 mm, pa nožem seći trouglove željene veličine.

6. Na širi deo trougla staviti fil, pa zarolati u kiflicu.

7. Premazati kifilice mešavinom jajeta i mleka i staviti u prethodno zagrejanu rernu na 200 stepeni i peći oko 20 minuta.

Piše:
Pošaljite komentar