broken clouds
15°C
20.09.2024.
Нови Сад
eur
117.058
usd
105.2585
Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

Чека се пресуда за убиство на свадби

05.04.2017. 17:29 17:38
Пише:
Извор: Dnevnik.rs

НОВИ САД: На поновљеном суђењу у новосадском Вишем суду Чуружанину Милошу Јотановићу (40) окривљеном за убиство Драгана Гламочића (38) на свадбеном весељу у том месту маја 2014. године, завршен је доказни поступак саслушањем сведока. Изношење завршних речи и објава пресуде заказани су за две седмице.

Подсетимо, за убиство у башти ресторана, првостепеном пресудом окривљени је осуђен на десет година затвора, али је она укинута прошле године, као и притвор, одлуком Апелационог суда.

Судско веће је јуче донело одлуку да се суоче двојица сведока о томе ко је био уз повређеног пружајући му прву помоћ пре него што је издахнуо јер су обојца тврдила да су баш они били, али да један другог нису видели на месту догађаја.

Трећи сведок је казао да их је, изашаваши на лице места, угледео обојицу, уз још једног госта, који се, иначе, већ дуже не одазива на позиве суда да сведочи, наводно, јер ради у иностранству.

Данијел Ћ. је јуче казао да је непосредно испед себа видео да је окривљени ударио оштећеног три пута у главу, прво главом, онда песницом а затим, кад је овај пао леђима на тло, и ногом. Кад је тог сведока бранилац окривљеног адвокат Милан Латиновић питао зашто је у истрази другачије забележена његова изјава, где је навео мање удараца и нешто другачију позицију, овај је одговорио да не зна, те да остаје код онога што је већ рекао на главним претресима.  

Он је казао да је кобне ноћи стајао напољу у башти ресторана „Европа”, запалио цигарету и видео кошкање поменуте двојице те да се одмах отрезнио кад је схватио епилог, а потом пружао помоћ и ушао убрзо у стање тешког шока.  

На питање председнице већа судије Слободанке Гутовић да ли је могуће да су у различито време били уз повређеног, Данијел Ћ. је дозволио такву ситацију.  

"Постоји могућност да смо ми то радили пре Мирка Ј., кад није било никога уз покојника. У једном тренутку, руке су ми биле потпуно крваве и изашао сам из дворишта у шоку", казао је он.

Трећи јучерашњи сведок Зорица Л. навела је да је у том тренутку видела сву тројицу да клече и пружају помоћ.

"Драган је преминуо код мојих ногу, али не на месту где је задобио повтрде, неко га је пренео", казала је Зорица Л. и додала да је њено дете звало Хитну помоћ, а кад је дошла полиција, окривљени је већ отишао у кућу нашег рођака, где их је овај одвео пошто су га питали ко је то урадио.

Иначе, стриц оптуженог Мирко Ј. желео је на prеthodnom рочишту да сведочи, иако није био обавезан као привилегован сведок, али и на овом, где се суочио с Данијелом Ћ.. Он је у фебруару ове године навео да су у тренутку кад се догађај збио, након поноћи, готово сви (а већином су у родбинским односима) били под утицајем алкохола, укључујући себе, окривљеног и оштећеног, који се, како је нагласио, недолично понашао.

Подсетимо, окривљени је у ранијем поступку описао догађаје који су prеthodili тучи, рекавши да је Гламочић у једном тренутку испред ресторана почео да псује.

"Ја сам с њим изашао из сале јер сам мислио да му треба мало да се излуфтира пошто је раније псовао по сали. Међутим, у једном тренутку се окренуо према мени и почео да ме псује, уз набрајање и уношење у лице. Био је на неколико корака од мене када је кренуо десном руком да ме удари. Блокирао сам његов ударац, а затим сам ја њега ударио пар пута, након чега је он пао поред мене", испричао је окривљени Милош Јотановић, који на питање судије и тужиоца није могао да наведе којим редоследом је задавао ударце Драгану, рекавши тада да се не сећа тачно. 

Судски вештак др Владимир Пилија навео је на prеthodnom рочишту да је смртоносан био један ударац који је Драган примио у горњу трећину носа, који је узроковао лом костију у дубини носне дупље, чији су се делови даље забили у мождано ткиво. Он је напоменуо да је реч о веома ретким повредама, какве је видео у досадашњем раду само у два случаја.

М. Вујачић

Аутор:
Пошаљите коментар