Од старог хлеба укусан колач
Радионица рециклажне кухиње одржана је у Омладинском центру ЦК13 (Војводе Бојовића 13) с циљем да се укаже на то колико се хране баци и како се она може употребити поново,
у облику новог јела.
– Биљака има доста да прехране цео свет, али ми већину житарица намењујемо исхрани стоке коју касније и сами поједемо – рекла је волонтерка Отворене кухиње Јелена Радојевић. – Намирнице које смо употребили добили смо од продаваца с новосадских пијаца и оне су потпуно исправне, али се из естетских разлога не би могле продати на тезгама сутрадан. Наша замисао је да прикажемо како од рашњег ручка направити нови и још укуснији оброк.
По статистичким подацима, како се могло чути, хлеб је намирница која се у Србији највише баца. На радионици се могло видети како направити од старог хлеба колач, од рашњег пасуља ћуфте као и од поврћа разне намазе и сосове. Након припреме, присутни су дегустирали припремљена јела и добровољно донирали новац за Центар за напуштене животиње из Крњаче.
Б. Татић
М. Милошевић
Н. Максимовић