Оригиналан у кулинарском умећу
ЗРЕЊАНИН: На такмичењу кулинара у Чешкој Зрењанинац Борисав Ловић освојио је друго место и сребрну медаљу, а на истом надметању био је ментор јуниорима који су се окитили бронзом.
Такмичење у кувању одржано је у склопу Сајма воћарства и повртарства, а млади Зрењанинац осим куварског умећа показао је таленат за тимски рад, испољио је брзину и сналажљивост у кухињском боксу, а бодове му је донела и хигијена коју је одржавао на високом нивоу.
-Радили смо задате теме – капрезе салата и чурећа прса. Зготовио сам таљателе са келерабом и белим луком, а осмислио сам и чипс од пармезана. Ћурећа прса спремио сам са сушеним парадајзом и бланшираним кељом и све то пекао у фолији, па прелио пастом од црних маслина, маслиновог уља и презли. И на крају на то сам додао дуван чварке и цвет црвеног босиљка – са заносом прича Борисав, који је вешто и маштовито искомбиновао састојке за “ковање” сребра.
Он истиче да се увек труди да укључи машту и импровизује, јер “конфекција” ни у кулинарству није на високој цени. И жири је знао да цени његов труд и оригиналност, све уз опаску да би само његово јело заслужило да се нађе у јеловнику.
Ж. Б.