Originalan u kulinarskom umeću
ZRENJANIN: Na takmičenju kulinara u Češkoj Zrenjaninac Borisav Lović osvojio je drugo mesto i srebrnu medalju, a na istom nadmetanju bio je mentor juniorima koji su se okitili bronzom.
Takmičenje u kuvanju održano je u sklopu Sajma voćarstva i povrtarstva, a mladi Zrenjaninac osim kuvarskog umeća pokazao je talenat za timski rad, ispoljio je brzinu i snalažljivost u kuhinjskom boksu, a bodove mu je donela i higijena koju je održavao na visokom nivou.
-Radili smo zadate teme – kapreze salata i čureća prsa. Zgotovio sam taljatele sa kelerabom i belim lukom, a osmislio sam i čips od parmezana. Ćureća prsa spremio sam sa sušenim paradajzom i blanširanim keljom i sve to pekao u foliji, pa prelio pastom od crnih maslina, maslinovog ulja i prezli. I na kraju na to sam dodao duvan čvarke i cvet crvenog bosiljka – sa zanosom priča Borisav, koji je vešto i maštovito iskombinovao sastojke za “kovanje” srebra.
On ističe da se uvek trudi da uključi maštu i improvizuje, jer “konfekcija” ni u kulinarstvu nije na visokoj ceni. I žiri je znao da ceni njegov trud i originalnost, sve uz opasku da bi samo njegovo jelo zaslužilo da se nađe u jelovniku.
Ž. B.