Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

Originalan u kulinarskom umeću

11.10.2015. 17:53 13:33
Piše:

ZRENJANIN: Na takmičenju kulinara u Češkoj Zrenjaninac Borisav Lović osvojio je drugo mesto i srebrnu medalju, a na istom nadmetanju bio je mentor juniorima koji su se okitili bronzom.

Takmičenje u kuvanju održano je u sklopu Sajma voćarstva i povrtarstva, a mladi Zrenjaninac osim kuvarskog umeća pokazao je talenat za timski rad, ispoljio je brzinu i snalažljivost u kuhinjskom boksu, a bodove mu je donela i higijena koju je održavao na visokom nivou.

-Radili smo zadate teme – kapreze salata i čureća prsa. Zgotovio sam taljatele sa kelerabom i belim lukom, a osmislio sam i čips od parmezana. Ćureća prsa spremio sam sa sušenim paradajzom i blanširanim keljom i sve to pekao u foliji, pa prelio pastom od crnih maslina, maslinovog ulja i prezli. I na kraju na to sam dodao duvan čvarke i cvet crvenog bosiljka – sa zanosom priča Borisav, koji je vešto i maštovito iskombinovao sastojke za “kovanje” srebra.



On ističe da se uvek trudi da uključi maštu i improvizuje, jer “konfekcija” ni u kulinarstvu nije na visokoj ceni. I žiri je znao da ceni njegov trud i originalnost, sve uz opasku da bi samo njegovo jelo zaslužilo da se nađe u jelovniku.



Ž. B.



 

Autor:
Pošaljite komentar