ЗАНЕМАРИВАНО ВОЋЕ НАЈБОЉЕ ЧИСТИ ЈЕТРУ Избацује токсине, а снизиће вам и холестерол- Ево кад је најбоље да се поједе
Садржи витамин Ц и флавоноиде и добар је извор бакра, који нас штити од штетног деловања слободних радикала.
Ако је воће корисно, а занемарено, то је дефинитивно крушка. Она је најбоља намирница за панкреас, а уједно је рајско воће за јетру јер подстиче процес чишћења и може да спречи цирозу.
Велика помоћ и код мршављења и избацивања наталожених токсина
Пулпа крушке богата је фитоматеријама, минералима у траговима и аминокиселинама које се вежу за отрове у телу и избацују их из организма.
Крушка стабилизује ниво шећера у крви и велика је помоћ у мршављењу.
Штити од слободних радикала
Једна крушка средње величине има око 90 калорија. Садржи витамин Ц и флавоноиде и добар је извор бакра, који нас штити од штетног деловања слободних радикала.
Може да снизи лош холестерол
Кора крушке богата је влакнима која снижавају лош, ЛДЛ холестерол и елиминишу слуз из тела. Крушка је идеална за опоравак након операција или тровања као и код особа које су на посебним дијетама.
Крушке је најбоље јести између доручка и ручка или касно поподне јер смањују жељу за слаткишима и могу да регулишу апетит. Такође, треба споменути да је она међу воћем најмање алергена.