ИЗНЕНАДИЋЕ ВАС КОЛИКО ЈЕ БЛАГОТВОРАН СОК ОД КРОМПИРА Спречава раст тумора, спушта притисак и опоравља организам
Кад је мање укусан од помфрита и пиреа, има бројна лековита својства. Стопира одређене болести, јача имунолошки систем ...
Када се спомене кромпир, нама је у глави помфрит или пире од њега, углавном неки кухињски рецепт, који је у разним облицима укусан. Али мало ко је упућен у то да осим храњивих има и веома лековита својства.
Служи за скидање температуре, као одлична облога за главобоље и опекотине, а добар је у лечењу других болести, јер је одличан извор Ц витамина и да обилује антиоксидансима
Истраживања које су спровели британски научници са института за истраживање хране показало је да се у кромпиру налазе једињења позната као кукоамини која снижавају крвни притисак. Такође, болести јетре и срчаних обољења, кромпир успешно стопира.
Једно од епохалнијих открића је истраживање професора Кагамина са Медицинског факултета у Аикитију у Јапану, који је пронашао састојке у кромпиру који су спречили раст тумора код лабораторијских мишева.
Сок од кромпира је добар и за јачање имунолошког система, а такође се показао делотворним у лечењу екцема, одржава тен чистим и уклања акне и митисере. Припрема сока од свежег сировог кромпира је једноставна. Треба напоменути да се кромпир не кува јер тиме губи хранљива својства и присуство витамина Ц се смањује.
Како се прави?
– Све што је потребно јесте да га оперете па затим ољуштите.
– Нарендајте га или измиксајте а потом ставите у платнену крпу и исцедите.
– Након што је исфилтриран још пар пута истискивати помоћу шаке да се исцеди сок и наталожи скроб и онда га попити.
Врло је вероватно да вам се укус неће претерано допасти, али можете помешати са неким воћем како би га лакше попили. Можете додати и мед или неки воћни сок.
Овај рецепт је добро познат у алтернативној медицини га радо препоручују свима који се суочавају са неком од горе наведених болести.
Крстарица