ПОТОПИТЕ БАДЕМЕ ПРЕКО НОЋИ: Поједите 4 ујутру и заборавићете на ЛОШЕ ВАРЕЊЕ, ПРОБЛЕМЕ С КОЖОМ и још понеку тегобу
Стари народни лек који се лако практикује, а још лакше би могао „да упали”
Бадеми су добар извор калцијума и гвожђа, али су и моћни антиоксиданси због којих ћемо бити здравији.
Захваљујући витамину Е, влакнима и фолној киселини, „мокри“ бадеми побољшавају варење, помажу код дијабетеса, проблема с кожом и хроничних болести, попут срчаних сметњи и реуматоидног артритиса.
Осим тога, ефикасан је савезник и код мршављења, јер њихова богата количина влакана смањује осећај глади, а тиме и унос калорија и потстиче губитак килограма.
Најбољи приступ је намакање у две чаше воде током 24 сата.
Припрема:
Око 250 грама бадема ставите у посуду и прелијте их топлом водом.
Након 12 сати исцедите воду и додајте у бадеме две кашике соли.
Затим поново посуду напуните топлом водом и оставите бадеме у њој још 12 сати.
Након 24 сата у води лако ћете скинути смеђу љуску с бадема, ако се већ није сама одвојила.
Истина, неки практикују да бадеме натопе само преко ноћи, али 24 сата је оптималан период.
Намочене бадеме можете користити седам дана тако што ћете их јести по 4 комада ујутро. Једите их без страха да ће изгубити своје нутритивне вредности.
Krstarica.rs/ Дневник