У Казерти праве најбољу пицу на свету
РИМ: Четврту године заредом пиза која се прави и продаје у у италијанском граду Казерти у јужној регији Кампањи најбоља је међу “Топ 50” у свету.
Како пише агенција Анса чак три пицерије из Казерте су по квалитету на прва три места, а још 16 пизерија из тог града на листи је најбољих.
Листа “Топ 50” је најважнији водић за најбоље пице у целоме свету.
При избору најбоље пице узима се у обзир квалитет јела али и укупан сервис, то јест понуда која се даје клијентима.
За најбољег мајстора пице проглашен је Симоне Падоан из Вероне.
На листи најбољих су и пицерија из Нагоје у Јапану, пицерија из Ванкувера у Канади и једна из Хонг Конга.
Награђен је и аутор најбоље слатке пице, што је такође италијански изум.
Тесто је исто као и за слану пицу, а слатки ефекат се постиже различитим слатким филовима од креме, чоколаде или воћа.
За разлику од традиционалне пице која се комплетно припреми пре печења, за слатку се најпре пече тесто, а када је готово и ван рерне ставља се фил по жељи.