Нови тренд: Течни чизкејк "покорио" Азију, САД и Велику Британију
Иако о храни не би требало судити на основу њеног имена, али чај са сиром већини људи баш и не звучи превише обећавајуће.
Ипак, управо је „наигаи“ – слани чај, муњевито прво освојио Азију, а затим САД, одакле је стигао и у Велику Британију.
Тренд испијања овог необичног чаја стиже из Кине, где клинци лудују за леденим пићем с чврстом пеном, чији би укус могао да се опише као лагано посољен крем од маскарпонеа, односно, течни чизкејк.
У Кини су почели да га припремају пре три године. Углавном се користи кремасти сир, али храбри додају и мало гауде како би се добила киселкастија нота.
Иако бисте можда најрадије промешали крем с чајем, то је строго забрањено. За тај мекани облак сира не користи се сламчица.
Потребно је лагано нагнути чашу за 40 степени и отпити гутљај који садржи по мало пене и леденог чаја.
Важно је и напитак пити брзо, јер кад се пена једном помеша, чај више није укусан.