clear sky
3°C
01.01.2025.
Нови Сад
eur
117.0149
usd
112.4386
Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

(ФОТО) КУВАРСКИ ВЕЛЕМАЈСТОР ПУТОВАО ПО СВЕТУ ПА СЕ ВРАТИО У СВОЈЕ СЕЛО И ЗАПОЧЕО БИЗНИС Од запуштене биртије направио право чудо у срцу Шумадије

29.12.2024. 20:20 20:38
Пише:
Извор:
РИНА
kuvar
Фото: РИНА

ГОРЊИ МИЛАНОВАЦ: Иако је имао могућност да остане у белом свету и да бира ресторан у коме би радио као шеф кухиње, млади Шумадинац Срђан Јоксић одлучио се ипак за повратак у домовину.

Ту је кренуо од нуле, али захваљујући визији коју је имао, сеоску биртију претворио је у реномирани ресторан. Каже да је лепо радити у иностранству и обићи свет, али да је ипак најтоплије и најлепше у домовини.

- Професионални сам кувар и последњих десет година радио сам у ресторанима широм Русије, ипак одувек ми је била замисао да направм нешто велико у свом месту. После десет година вратио сам се у своје родно место, у село Доња Врбава где сам сеоску биртију, упркос сумњама многих претворио у остварење свог снакаже за РИНУ Срђан.

kuvar
Фото: РИНА

На самом почетку, људи су били јако скептични, само десет одсто њих је веровало да ће објекат радити и бити успешан. Док је 90 одсто њих мислило да од његове идеје и замисли нема баш ништа. Објекат је био у јако лошем стању и Срђан је морао сам све ново да уради, много да се уложи, да га реновира. Али, није одустајао од своје замисли и – успео је.

- У Русији сам много научио, али се наша традиционална кухиња и храна не могу упоредити ни са једном другом. Почео сам да усавршавам српска јела и изашао на црту много искуснијим колегама. Резултат није изостао јер сам на еминентном Сајму туризма у Новом Саду освојио златну медаљу за три јела које сам осмислио.  Спремао сам телеће печење, димљене свињске буткице, ђеврек. Ту су били ресторани са вишегодишњим искуством, ја сам само хтео да се опробам, а освојио сам важну награду. Испало је одлично додаје Срђан.

kuvar
Фото: РИНА

Да је отварање ресторана у родном селу био прави потез, потврђују и задовољни гости којих је из дана у дан све више. Задовољни су такође и запослени.

- Много људи је имало предрасуде јер је у питању ресторан у селу, па најчешће мисле да је то нека мала кафана. Ипак када дођу, заиста се одушеве. Свако када дође једном, увек се врате. Највише долазе људи са стране, из центра Горњег Милановца, из Крагујевца. Посао јако лепо идекаже Вања Јоксић.

Срђанова прича доказ је да кад се нешто јако воли и жели ништа није немогуће, а сваки појединац најјачи је када је свој на своме. У својој земљи.

Извор:
РИНА
Пише:
Пошаљите коментар