overcast clouds
6°C
07.02.2025.
Нови Сад
eur
117.0992
usd
112.8015
Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

ДОНОСИМО ВАМ КАРБОНАРУ КАКВУ НИСТЕ ПРОБАЛИ Направите пицу по угледу на пасту, брзински се спрема

07.02.2025. 11:56 12:18
Пише:
Извор:
стварукуса.мондо.рс
Pica
Фото: Pexels

Карбонара пица се прави брзински и можете да је прилагођавате свом укусу.

Састојци:

1 готово тесто за пицу или испробајте оригинални италијански рецепт за тесто за пицу
4 кришке дебело исечене сланине на коцкице
230 г сецканих шампињона
2 чена белог лука, врло ситно исецкана
360 г моцарела сира
240 г ренданог качкаваља
3 велика јајета
бибер, по укусју
свеже сецкани першун за сервирање

Трик за бољу пицу!

Када користите сир у припреми пице, иако га волите, немојте да претерате са додавањем, јер ће у супротном пица да испадне гњецава, мекана и влажна.

Рецепт за карбонара пицу:

Како бисте направили ову пицу, припремите тесто уколико га сами месите. Поставите сталак на највиши положај и загрејте рерну на 260 степени Ц (ако користите камен за пицу, претходно загрејте и камен).

Ако се ваша рерна не загрева овако високо, претходно загрејте на највишу могућу поставку.

Загрејте тигањ на нижој температури и убаците сланину исечену на коцкице. Пржите док не омекша и док се масноћа се не истопи, око 8 минута.

Пребаците сланину на убрус да се оцеди. У тигању оставите 2 кашичице масти од пржења сланине, а затим повец́ајте топлоту на јаку. Додајте печурке и пржите док не омекшају, око 6 минута. Скините са ватре и оставите на страну

Извор:
стварукуса.мондо.рс
Пише:
Пошаљите коментар