ДОНОСИМО ВАМ КАРБОНАРУ КАКВУ НИСТЕ ПРОБАЛИ Направите пицу по угледу на пасту, брзински се спрема
Карбонара пица се прави брзински и можете да је прилагођавате свом укусу.
Састојци:
1 готово тесто за пицу или испробајте оригинални италијански рецепт за тесто за пицу
4 кришке дебело исечене сланине на коцкице
230 г сецканих шампињона
2 чена белог лука, врло ситно исецкана
360 г моцарела сира
240 г ренданог качкаваља
3 велика јајета
бибер, по укусју
свеже сецкани першун за сервирање
Трик за бољу пицу!
Када користите сир у припреми пице, иако га волите, немојте да претерате са додавањем, јер ће у супротном пица да испадне гњецава, мекана и влажна.
Рецепт за карбонара пицу:
Како бисте направили ову пицу, припремите тесто уколико га сами месите. Поставите сталак на највиши положај и загрејте рерну на 260 степени Ц (ако користите камен за пицу, претходно загрејте и камен).
Ако се ваша рерна не загрева овако високо, претходно загрејте на највишу могућу поставку.
Загрејте тигањ на нижој температури и убаците сланину исечену на коцкице. Пржите док не омекша и док се масноћа се не истопи, око 8 минута.
Пребаците сланину на убрус да се оцеди. У тигању оставите 2 кашичице масти од пржења сланине, а затим повец́ајте топлоту на јаку. Додајте печурке и пржите док не омекшају, око 6 минута. Скините са ватре и оставите на страну