Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

DONOSIMO VAM KARBONARU KAKVU NISTE PROBALI Napravite picu po ugledu na pastu, brzinski se sprema

07.02.2025. 11:56 12:18
Piše:
Izvor:
stvarukusa.mondo.rs
Pica
Foto: Pexels

Karbonara pica se pravi brzinski i možete da je prilagođavate svom ukusu.

Sastojci:

1 gotovo testo za picu ili isprobajte originalni italijanski recept za testo za picu
4 kriške debelo isečene slanine na kockice
230 g seckanih šampinjona
2 čena belog luka, vrlo sitno iseckana
360 g mocarela sira
240 g rendanog kačkavalja
3 velika jajeta
biber, po ukusju
sveže seckani peršun za serviranje

Trik za bolju picu!

Kada koristite sir u pripremi pice, iako ga volite, nemojte da preterate sa dodavanjem, jer će u suprotnom pica da ispadne gnjecava, mekana i vlažna.

Recept za karbonara picu:

Kako biste napravili ovu picu, pripremite testo ukoliko ga sami mesite. Postavite stalak na najviši položaj i zagrejte rernu na 260 stepeni C (ako koristite kamen za picu, prethodno zagrejte i kamen).

Ako se vaša rerna ne zagreva ovako visoko, prethodno zagrejte na najvišu moguću postavku.

Zagrejte tiganj na nižoj temperaturi i ubacite slaninu isečenu na kockice. Pržite dok ne omekša i dok se masnoća se ne istopi, oko 8 minuta.

Prebacite slaninu na ubrus da se ocedi. U tiganju ostavite 2 kašičice masti od prženja slanine, a zatim povećajte toplotu na jaku. Dodajte pečurke i pržite dok ne omekšaju, oko 6 minuta. Skinite sa vatre i ostavite na stranu

Izvor:
stvarukusa.mondo.rs
Piše:
Pošaljite komentar