DONOSIMO VAM KARBONARU KAKVU NISTE PROBALI Napravite picu po ugledu na pastu, brzinski se sprema
Karbonara pica se pravi brzinski i možete da je prilagođavate svom ukusu.
Sastojci:
1 gotovo testo za picu ili isprobajte originalni italijanski recept za testo za picu
4 kriške debelo isečene slanine na kockice
230 g seckanih šampinjona
2 čena belog luka, vrlo sitno iseckana
360 g mocarela sira
240 g rendanog kačkavalja
3 velika jajeta
biber, po ukusju
sveže seckani peršun za serviranje
Trik za bolju picu!
Kada koristite sir u pripremi pice, iako ga volite, nemojte da preterate sa dodavanjem, jer će u suprotnom pica da ispadne gnjecava, mekana i vlažna.
Recept za karbonara picu:
Kako biste napravili ovu picu, pripremite testo ukoliko ga sami mesite. Postavite stalak na najviši položaj i zagrejte rernu na 260 stepeni C (ako koristite kamen za picu, prethodno zagrejte i kamen).
Ako se vaša rerna ne zagreva ovako visoko, prethodno zagrejte na najvišu moguću postavku.
Zagrejte tiganj na nižoj temperaturi i ubacite slaninu isečenu na kockice. Pržite dok ne omekša i dok se masnoća se ne istopi, oko 8 minuta.
Prebacite slaninu na ubrus da se ocedi. U tiganju ostavite 2 kašičice masti od prženja slanine, a zatim povećajte toplotu na jaku. Dodajte pečurke i pržite dok ne omekšaju, oko 6 minuta. Skinite sa vatre i ostavite na stranu